Het kloppend hart van Waterland
Live

Zorgcentrum Swaensborch viert 20-jarig jubileum

Gepubliceerd: Dinsdag 14 maart 2023 13:13

Zorgcentrum Swaensborch viert 20-jarig jubileum

Foto: Pieter Pereboom

Het zorgcentrum Swaensborch aan de Pierebaan in Monnickendam is op woensdag 12 maart 2003 officieel geopend door burgemeester Edwin Jongmans. Vanaf november 2002 waren er reeds personen uit omgeving verhuisd naar het nieuwe zorgcentrum. Om het jubileum te vieren staat er deze week een ‘feestweek’ op het programma.

Zondag werd de week ‘geopend’ met een petitfourtje bij de koffie. Maandag was er een feestelijke bingo georganiseerd met medewerking van gemeenteraadsleden van de gemeente Waterland waarbij ‘de aftrap’ werd genomen door burgemeester Marian van der Weele. Prijzen van bingo waren beschikbaar gesteld door de Etos, Wine Affairs, Primera, DekaMarkt en museum ‘De Speeltoren’. De hapjes werden door kaasboerderij Willig en slagerij de Wolf gesponsord!

Dinsdag krijgt de week een vervolg met de Volendamse zangeres Janina. Woensdag staat een feestelijke kerkdienst onder leiding van Pieter de Dekker op het programma. Donderdag wordt er een film vertoond ‘uit de oude doos’. Presentatie is in handen van Simon Verbeek. 

Vrijdag is het ‘Nationale Pannenkoekendag’, ook in Swaensborch. De kok gaat pannenkoeken bakken voor bewoners, naturel- en spekpannenkoeken, met vooraf oma’s tomatensoep met ballen en als dessert een wafel met aardbeien en slagroom. In de middag is er een playbackshow voor bewoners en medewerkers. 

Zaterdagmiddag zullen de ‘Vleppie Auwurs’ de bewoners in het cafeetje vermaken met hun muziek. Zondagmiddag wordt de week afgesloten met een optreden van de Weespertrekvaart mannen ‘Het andere lied van de zee’.

Tekst en foto: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services