Het kloppend hart van Waterland
Live

Zonovergoten jubileumeditie Tuintonen Festival Watergang

Gepubliceerd: Dinsdag 31 mei 2016 12:18

‘Waarom ben ik hier niet eerder geweest?” klonk het afgelopen zaterdag veelvuldig op de Dorpsstraat van Watergang. Bezoekers waren niet alleen verrast door het idyllische dorp, maar vooral ook vanwege het relaxte en zeer diverse Tuintonenfestival- wat dit jaar haar 1e jubileum vierde. Wethouder Laura Bromet opende het festival om 13.00 uur.

Het Tuintonenfestival is misschien wel het enige festival in Nederland waar Bach en Hillybilly gebroederlijk naast elkaar staan. Waar de sprong van samba naar strijkkwartet in één minuut gemaakt kan worden. Maar waar iedereen op zijn minst één ding gemeen heeft; plezier en passie voor spelen: muziek, theater, poëzie en alles er tussenin. En dat bleek weer, afgelopen zaterdag. Bezoekers genoten van smartlappen, feelgoodjazz, intiem theater, massage, acrobatiek, workshops, klassieke strijk en singer-songwriters.  Verschillende tuinen, de kerk, het schoolplein, een huiskamer, schapenveld, een ambulancebus, het schoolplein, het trapveld, en het Boetplein waren ingericht als podia, variërend van klein en intiem tot groot en swingend. Voor kinderen was er een kindertheatertuin en natuurlijk was er de drukbezochte plantjemarkt met Watergangse kweeksels. Het Boetplein was als hart van het festival ingericht met een aantal foodtrucks, waar bezoekers pizza, zelfgemaakte chips en vegetarische broodjes konden krijgen. Het schoolplein werd een taartjestuin!

Meer dan 200 mensen werkten mee om van het festival een succes te maken, en dat is gelukt, mede dankzij het stralende weer. ‘Ik wist niet dat het zo leuk was!’ en ‘volgend jaar neem ik mijn hele familie mee!’ klonk het. Mocht u het onverhoopt gemist hebben: binnenkort kunt u bij omroep PIM een filmregistratie zien van deze jubileumeditie van Tuintonen Watergang. En binnenkort ook meer foto's op www.tuintonenfestival.nl!

Tekst: Organisatie Tuintonen / Foto's: Ria Houweling (Waterland in Beeld)

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services