Het kloppend hart van Waterland
Live

Zonovergoten 26e Korendag in binnenstad Monnickendam

Gepubliceerd: Dinsdag 20 juni 2023 18:58

Zonovergoten 26e Korendag in binnenstad Monnickendam

Foto: Omroep PIM

Op zaterdag 10 juni organiseerde de Cantorij Monnickendam voor de 26e keer haar Korendag. Het werd weer een grootse happening!

Uit de enorme belangstelling die in de loop der jaren is ontstaan, blijkt hoezeer er wordt genoten van de verscheidenheid aan koorzang. Ook de pers laat zich lovend uit over de muzikale prestaties en de gezellige sfeer in de stad Monnnickendam en noemt het “Een muzikale traditie die in ere gehouden moet worden”. En in ere gehouden werd het zeker, want het werd weer een zonovergoten zangfestijn in de binnenstad van Monnickendam.

In totaal deden er dit jaar zo'n 65 koren mee die allemaal de gelegenheid kregen om 25 minuten uit eigen repertoire te zingen. Het accent van de Korendag ligt vooral op het stimuleren van de koorzang en op het interesseren van meer mensen voor het gezamenlijk musiceren. Veel van de koren deden al eerder mee aan Korendag, en sommigen zelfs ieder jaar.

Bezoekers konden met hun toegangsbewijs de gehele dag alle locaties bezoeken. En velen van hen kwamen aan het eind van Korendag naar de traditionele slotmanifestatie in de Grote Kerk waaraan medewerking werd verleend door Muziekvereniging Juliana van Marken.

We verheugen ons nu al op de editie van volgend jaar, die gehouden zal worden op 25 mei 2024!


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services