Het kloppend hart van Waterland
Live

Zondag 25 juni: Blubberrace 2023

Gepubliceerd: Donderdag 08 juni 2023 13:05

Zondag 25 juni: Blubberrace 2023

Foto: Blubberrace Overleek

Zet het maar alvast in je agenda, op zondag 25 juni wordt namelijk in de Monnickenmeer door AV Monnickendam samen met de Buurtvereniging Overleek voor de 17e keer de Blubberrace georganiseerd. Na alle voorgaande succesvolle edities belooft ook deze aflevering weer een waar spektakel te worden!

Voor wie nog niet bekend is met het fenomeen “Blubberrace” raad ik aan een kijkje te nemen op onze Facebook pagina “Blubberrace Overleek” of de op YouTube geplaatste filmpjes “Blubberrace Overleek 2015” of “Drone beelden: Blubberrace Monnickendam” van 2016 te bekijken voor een kleine impressie. What you see is what you get….

In kort volgen deelnemers hardlopend een parcours van 3,5 km door de weilanden van de Monnickenmeer met 23 (prut!)sloten als natuurlijke barrières. Degene die als eerste de finish passeert is uiteraard de winnaar maar het is vooral de gemoedelijke sfeer voor- tijdens en na de race en de fun die de deelnemers onderweg ten deel valt wat het evenement zo leuk maakt.

Dus…. Ben je niet bang voor een beetje modder en houd je wel van een uitdaging dan zien we je graag op zondag 23 juni in de Monnickenmeer. De kosten bedragen 5 euro per deelnemer en voor dat bedrag is er een mooie prijs te winnen voor de eerste 3 aankomende mannen en vrouwen en krijgt iedere deelnemer een mooie herinnering in de vorm van een vaantje. De start is om 14.00 uur. Er is gelegenheid tot omkleden, de brandweer is wederom bereid gevonden de deelnemers schoon te spuiten en ook de EHBO is aanwezig in geval dat…

Alle belangrijke informatie op een rijtje:

Locatie: Overleek, links van de N247 komende vanuit Amsterdam ter hoogte van Monnickendam
Adres: Monnickenmeer ter hoogte van de laatste boerderij aan de rechterhand
Inschrijven: Vanaf 12.00 uur
Start: 14.00 uur
Lengte: 3,5 km
Parkeren: Aan het einde van de weg aan de linkerhand. Er wordt echter aangeraden om zoveel mogelijk fietsend of lopend te komen, de afstanden zijn te overzien!

Minimum leeftijd voor deelname is 10 jaar en deelname is op eigen risico. Het is aan te raden een handdoek en schone kleren mee te nemen. Alleen als de temperatuur onder de 15 graden zakt en regen en wind vrij spel hebben kan de organisatie besluiten het evenement niet door te laten gaan.

Mocht je zelf niet mee kunnen lopen maar vind je het wel leuk om het van dichtbij mee te maken, meld je dan aan als vrijwilliger! Je inzet is nodig tussen 13:00 en 15:00 uur. Voor aanmelden als vrijwilliger en verdere informatie betreffende deze wedstrijd kunt u terecht bij Lydia Brouwer, tel nr. 06-50252088.

Bron: Organisatie Blubberrace

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services