Het kloppend hart van Waterland
Live

Zing ‘van binnenuit’ in gebouw Samuel

Vrijdag 11 november 2022 09:11

Zing ‘van binnenuit’ in gebouw Samuel

Foto: Nelleke Vermeulen

Vrijdagavond 16 december vanaf 19:30 uur stembevrijding in gebouw Samuel in Monnickendam onder begeleiding van Nelleke Vermeulen.

Stembevrijding is ontwikkeld door Jan Kortie. Het is kortweg zingen ‘van binnenuit’. Uitgangspunt is de unieke klank die ieder van ons moeiteloos laat komen. Schitterend, krakend, zuchtend, alleen jij klinkt zo. Het enige dat je nodig hebt is je stem.

Zuchten lucht op!
Probeer het maar meteen, zuchten. De ruimte die daardoor ontstaat is een heerlijk begin om bij jouw geluid te komen. Dat doen we samen met vrije klanken of met eenvoudige liedjes die vaker na elkaar gezongen worden, zoals bij mantra’s. Af en toe zijn we stil om naar binnen te luisteren. Ook dat is voeding voor je eigen geluid. En al die unieke klanken samen is altijd verrassend.

Meer stembevrijding
Naast af en toe een avond in gebouw Samuel geef ik 1op1-sessies en workshops. Ik kom ook graag ‘aan het bed’ bij wie niet zo lang meer te leven heeft. Om te bezingen wat beleefd wil worden, met woordeloze klanken. Misschien komen er woorden waarmee een eigen lied ontstaat. Soms is luisteren genoeg.

Verras jezelf
Je bent vrijdag 16 december vanaf 19:15uur welkom in gebouw Samuel, Kerkstraat 34 in Monnickendam. De stembevrijding begint om 19:30 uur en eindigt om 21:00 uur.

Informatie
Nelleke Vermeulen: 0615448095. Ook als je op de hoogte wilt blijven.


Bron: Nelleke Vermeulen

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services