Het kloppend hart van Waterland
Live

Zeer geslaagde twintigste editie van Waterland - Kerkenland

Gepubliceerd: Maandag 29 juni 2015 17:41

Zeer geslaagde twintigste editie van Waterland - Kerkenland

Voor het twintigste achtereenvolgende jaar werd in Waterland en Landelijk Amsterdam-Noord de muzikale fietsroute Waterland-Kerkenland georganiseerd. Op zaterdag 27 en zondag 28 juni 2015 ging de route door Waterland.

Deze muzikale fietsroutes voerden de deelnemers door het prachtige Noord-Hollandse landschap, naar kerkjes, waar men op muzikale intermezzo’s werd getrakteerd. Er was een gevarieerd aanbod: van klassiek tot shanty en van Ierland tot de Balkan. In totaal waren er 64 optredens van 16 ensembles, orkesten, koren en bands. Om de miniconcertjes bij te kunnen wonen moest er echter wel gefietst worden. 

De tocht op 20 en 21 juni ging langs de kerken van Zunderdorp, Durgerdam, Ransdorp en Holysloot. Dit is de Zuidroute. Met de Noordroute, op 27 en 28 juni, fietsten de deelnemers langs de kerkjes van Zuiderwoude, Uitdam, Broek in Waterland en de R.K. Kerk van Monnickendam. Op elk heel uur begon er in iedere kerk een concertje. Het optreden duurde ongeveer 20 minuten, en dat liet genoeg tijd om op tijd aanwezig te zijn voor het optreden in de volgende kerk. Vooral de combinatie van een mooie omgeving, de acht kerkjes en de uiteenlopende muziek stonden garant voor een mooie zomermiddag.

Tijdens de Noordroute klonken in de R.K. Kerk van Monnickendam de glasheldere tonen van het Vocaal Ensemble Kwarts en op zondag van het Goylants Kamerkoor. In Broek was er de prachtige zigeunermuziek door Ogto Gadjè en zondag de Balkanmuziek door de enthousiaste jongeren van Roman Oro. In Uitdam de Americanamuziek door Dirt Road Music Band en op zondag de Zuid-Amerikaanse muziek door het duo Claudia y Manito. In Zuiderwoude het Trio (sinds kort kwartet) Tangata met Argentijnse tangomuziek. De Ierse klanken kwamen van de O’Branons die al jaar optreden en folkmuziek brengen van heimwee tot verdriet, van hoop tot liefde, van ingetogen luisterend tot meezingend en meeslepend.

Wat was het druk. Honderden fietsers deden mee. Zondag puilden de kerken uit. Er waren alleen nog staanplaatsen over of een plekje op de grond. Hulde aan de organisatie en aan al die vrijwilligers die zich in de kerken hebben ingezet om alles in goede banen te leiden. We zien al uit naar Waterland-Kerkenland 2016 op 18 en 19 juni en 25 en 26 juni.

Tekst en foto's: Henk Breur

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services