Het kloppend hart van Waterland
Live

Zeer geslaagde eerste editie van Winterfestival Waterland

Zaterdag 10 februari 2024 18:02

Zeer geslaagde eerste editie van Winterfestival Waterland

Foto: Omroep PIM

Dit jaar organiseerde de gemeente Waterland voor het eerst het Winterfestival Waterland. Het was een groot succes. Vele honderden bezoekers kwamen zaterdag 10 februari naar het gemeentehuis.

In en om het gemeentehuis waren er verschillende dingen te zien, te doen, en te proeven. En bij de politie was er bij de speedmobiel ook van alles te ruiken. De mensen konden daar de gevaren van een drugslab zien en leerden niet alleen de anijsgeur kennen die mogelijk op de aanwezigheid van een drugslab wijst, maar men werd ook alert gemaakt op andere signalen die kunnen wijzen op de aanwezigheid van een drugslab.

Ook de buitendienst van de gemeente Waterland was aanwezig met een groot gedeelte van de voertuigen die de gemeente gebruikt. Zo was te zien dat de gemeente ook met haar wagenpark inzet op duurzaamheid. En bij de carrierecorner van de gemeente kon met uitleg krijgen over de verschillende vacatures binnen de gemeente. Zo is de gemeente bijvoorbeeld naarstig op zoek naar een beleidsmedewerker beheer openbare ruimte en wegen en een nieuwe machinist voor groenonderhoud.

Er was van alles te doen voor jong en oud en zowel binnen en buiten was het een drukte van belang. Er waren lange rijen bij de verschillende foodtrucks rondom en in het gemeentehuis. De suikerspinnen die men in de hal van het gemeentehuis kon krijgen, waren zeer geliefd. Maar ook de heerlijke hapjes uit verschillende delen van de wereld, die door Vluchtelingenwerk Waterland verzorgd waren, konden rekenen op zeer veel bezoekers. Maar ook de heerlijke wraps en erwtensoep die bij de foodtruck van het Marker restaurant Land en Zeezicht verkrijgbaar waren, waren zeer in trek. Net als de mocktails bij hun buren of de wentelteefjes met slagroom iets verderop. 

Kinderburgemeester Bo Weeting was ook aanwezig. Bij hem konden de bezoekers een foto maken met een winterse achtergrond om vervolgens met een strip met 3 foto's met gemeentelogo weer naar een andere activiteit te gaan. Zoals bijvoorbeeld de danceclinic die Aisha's Dancefloor organiseerde, of men ging een kijkje nemen bij een brandweerwagen, of bij Scoutinggroep Waterland. Er was echt van alles te doen.

Tijdens het optreden van het Meezingkoor nam de burgemeester het woord om een totaal verraste Simon Verbeek de erepenning van de gemeente Waterland uit te reiken vanwege zijn uitzonderlijke bijdragen aan de gemeenschap van Waterland. Daarna volgde nog een spetterend optreden van de Monnickendammer Big Band The Notorious Monks. 

Het was een zeer geslaagde eerste editie van het Winterfestival Waterland die, geheel volgens het idee van de gemeente, een zeer breed publiek heeft aangesproken.  

Omroep PIM deed live verslag van het Winterfestival Waterland. Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 februari kunt u om 20.00 uur kijken naar een herhaling van deze uitzending.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services