Het kloppend hart van Waterland
Live

Zaterdag 25 mei: Reddingbootdag 2024

Gepubliceerd: Dinsdag 07 mei 2024 20:00

Zaterdag 25 mei: Reddingbootdag 2024

Foto: KNRM

Op zaterdag 25 mei 2024 opent de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) door heel Nederland haar deuren voor haar donateurs, jonge redders en andere bezoekers om een kijkje te nemen in de keuken van de Redding Maatschappij.

Ook dit jaar doet Station Marken mee aan deze mooie dag en is iedereen tussen 10:00 en 16:00 uur van harte welkom. Wij willen hiermee onze donateurs bedanken en het is een mooie gelegenheid om te zien wat de KNRM allemaal zoal doet. Het wordt een leuke dag voor jong en oud. 

Activiteiten
Op deze dag kan je veel verschillende dingen doen en zien. Zo wordt er onder meer een demonstratie ‘man over boord’ gegeven, is er een stand met verkoop van KNRM-artikelen, staat er een springkussen voor de kinderen en wordt er onder meer gebakken vis en Markertaart verkocht. Een van de hoogtepunten is uiteraard de mogelijkheid om mee te varen op een van de reddingsboten. 

Meevaren op de reddingboot
Donateurs van de KNRM en de jonge redders kunnen meevaren op een van de reddingboten. Voor mensen die nog geen donateur zijn is er uiteraard de mogelijkheid om dat ter plaatse te worden. Dit betekent dat ook een plek kunnen bemachtigen op een van de reddingboten. Mogelijkheden voor meevaren zijn wel afhankelijk van het weer, de drukte en alarmeringen. 

Iedereen welkom
Iedereen is deze dag welkom. Jong en oud. Er zijn verder geen speciale regels voor kinderen. De bemanning van de reddingboten zorgt ervoor dat, wie aan boord stapt, een zwemvest aan krijgt en zij houden in basis iedereen veilig. De ouders of begeleiders blijven wel ten alle tijde de zorg houden voor hun kinderen. Zo ook bij het springkussen! Dank voor jullie oplettendheid. We zien jullie graag zaterdag 25 mei! 

Ter info
Tijdens Reddingbootdag worden er foto’s en video’s gemaakt voor toekomstig promotiemateriaal, zoals posters en de website. Als je dit niet op prijs stelt, geef het aan bij een van mensen van de KNRM op het reddingstation of stuur een e-mail aan info@knrm.nl.

Bron: KNRM Marken

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services