Het kloppend hart van Waterland
Live

Wooncompagnie en KTI tekenen overeenkomst voor ruim 2000 warmtepompinstallaties in drie jaar

Gepubliceerd: Zondag 23 juli 2023 11:26

Wooncompagnie en KTI tekenen overeenkomst voor ruim 2000 warmtepompinstallaties in drie jaar

Foto: Wooncompagnie

Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie en Jos Koks, directeur van KTI Installatietechniek, tekenden een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Hierin spreken partijen af de komende drie jaar minstens 2000 woningen te voorzien van warmtepompinstallaties.

Samenwerkingspartners sinds 20 jaar
Binnen nu en tien jaar voorziet Wooncompagnie het merendeel van haar huurwoningen van een duurzame warmtebron in combinatie met zonnepanelen. Woningcorporatie Wooncompagnie en KTI werken al ruim 20 jaar samen. Met deze overeenkomst intensiveren ze de al bestaande samenwerking. Eerder ging Wooncompagnie eenzelfde soort overeenkomst aan voor het installeren van zonnepanelen.

De verduurzamingstrein stopt niet
‘Voor ons is het belangrijk dat de continuïteit van de ingezette verduurzamingstrein voor onze bewoners gewaarborgd wordt. In KTI hebben wij een partner gevonden die ons de capaciteit - zowel in vakmensen als materiaal - en kennis biedt’, aldus directeur-bestuurder Stefan van Schaik.

Jos Koks, directeur KTI vult aan: ‘Het plaatsen van een warmtepomp in verhouding tot het plaatsen van een traditionele CV ketel is veel arbeidsintensiever. Dat betekent dat er voor KTI meer personeel nodig is om bewoners van Wooncompagnie te voorzien van deze duurzame warmtebron. Deze overeenkomst biedt beide partijen zekerheid en zorgt ervoor dat de gewenste aantallen ook echt uitgevoerd gaan worden. Het mooiste is, we dragen bij aan de energietransitie én helpen bewoners hun energierekening te verlagen. Dat is iets waar beide partijen met trots aan werken’.

Bron: Wooncompagnie

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services