Het kloppend hart van Waterland
Live

Woonboot van Sjaak Heinis (80) beklad met verf

Gepubliceerd: Zaterdag 20 oktober 2018 09:43

Woonboot van Sjaak Heinis (80) beklad met verf

Foto: Omroep PIM

Een tjalk in de vaart tegenover het Texaco station in Monnickendam is in de nacht van woensdag op donderdag ernstig beschadigd. Vandalen hebben de boot met meerdere kleuren verf beklad.

Bij het uitlaten van haar hond zag de schoondochter van de heer Heinis op donderdagmorgen dat er iets niet in de haak was. De mooie tjalk met de naam “Zwerver” van haar schoonvader was aan de walkant beklad met een aantal kleuren verf. Op de wal lagen de lege flessen die gebruikt zijn om de verf uit te schenken. Direct nam ze actie en de heer Sjaak Heinis was korte tijd later ter plaatse.

In de zomer woont de familie namelijk wel op de boot en maakt er langere tochten mee, maar in de winter woont men op de wal. Ter plaatse zag dhr. Heinis hoe dikke olieverf in verschillende kleuren over de boot was uitgegoten. Op de ramen, in het gangbord en op de zijwanden.

Bij het zien van de schade ontstond bij de heer Heinis naast boosheid ook teleurstelling en onbegrip. Waaraan heb ik dit verdiend? Ik heb toch geen vijanden? Welke zieke geest doet zoiets? Allemaal vragen die opkwamen. Nadat het bericht door de dochter van dhr. Heinis op Facebook was geplaatst, ontving dhr. Heinis ook meteen veel steunbetuigingen. Sjaak Heinis: "Van alle kanten is me hulp toegezegd en daar ben ik wel heel blij mee".

Natuurlijk is er aangifte gedaan van vandalisme maar de politie geeft niet veel hoop op het vinden van de dader(s). In de buurt is tot nu toe geen spoor gevonden. Ook de camera van het Texaco station biedt geen uitkomst, want die heeft niet zo een ver bereik. En daarom toch maar een oproep: wie heeft in de bewuste nacht van woensdag op donderdag iets gezien dat kan helpen bij het opsporen van de dader. Dat kan ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Intussen wordt hard gewerkt om de tjalk weer mooi te maken. Een professioneel schoonmaakbedrijf is de schade aan het herstellen.
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services