Het kloppend hart van Waterland
Live

Wijziging verkeersveiligheid kruispunt ‘De Dollard’ Watergang

Gepubliceerd: Vrijdag 24 november 2023 10:17

Wijziging verkeersveiligheid kruispunt ‘De Dollard’ Watergang

Foto: Gemeente Waterland

Naar aanleiding van meldingen dat de verkeersveiligheid van het kruispunt De Dollard bij Watergang niet optimaal was, is er afgelopen maart een schouw geweest. De Dorpsraad van Watergang, De Vervoerregio Amsterdam, Provincie Noord-Holland en gemeente Waterland waren daarbij aanwezig om te kijken naar de werking van de verkeerslichten.

De verkeerslichten gaven soms geen prioriteit aan wachtende voetgangers. Hierdoor werd vaak een aankomende bus óf net gemist óf werd er door rood gelopen om de bus te halen.

In samenwerking met de Provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam zijn de verkeerslichten op 22 en 23 november aangepast. Is er een bus in aantocht? Dan krijgt de voetganger nu prioriteit met een groen licht. De voetganger moet hiervoor de knop bij het verkeerslicht indrukken.

Dankzij deze aanpassing is de verkeersveiligheid op het kruispunt verbeterd en halen de inwoners van Watergang nu vaker de bus.

Harm Scheepstra (wethouder Verkeer en Vervoer gemeente Waterland): “Goed te zien dat een probleem voor onze inwoners door samenwerking tussen meerdere overheden zo kan worden opgelost”.

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services