Het kloppend hart van Waterland
Live

Wethouder Roland Wolters heeft wegens ziekte ontslag aangeboden

Gepubliceerd: Woensdag 20 maart 2024 16:07

Wethouder Roland Wolters heeft wegens ziekte ontslag aangeboden

Foto: Gemeente Waterland

In een brief, gericht aan de voorzitter van de gemeenteraad van Waterland, mevrouw Marian van der Weele, heeft wethouder Roland Wolters op 15 maart 2024 vanwege ziekte zijn ontslag als wethouder Financiën aangeboden.

De tekst van de brief luidt als volgt:

"Geachte voorzitter en leden van de gemeenteraad. 

In januari 2023 kreeg ik de diagnose nierkanker. Het leven van mij en van mijn familie stond even stil. Ongeneeslijk ziek en weinig mogelijkheden voor een succesvolle behandeling. 

Maar goed, vol goede moed begon ik aan een experimentele immunotherapie. Deze sloeg aan, de tumoren slonken en na heftige bestralingen zag het er veel beter uit. 

Echter de energie bleef ver achter waar ik behoefte aan had. Begin december stortte ik fysiek volledig in. Ik kreeg allerlei fysieke mankementen waarvan inmiddels duidelijk is dat deze worden veroorzaakt door de immunotherapie en de nierkanker. 

Het werd daarom tijd om na te denken over mijn toekomst. Moet ik zo hard blijven werken? Of moet ik mij meer focussen op mijn fysieke gesteldheid, gezondheid en meer tijd door brengen met mijn familie. 

Aan de andere kant het wethouderschap, leuk en verantwoordelijk werk, met een goed en collegiaal college en een organisatie die loyaal is en gemotiveerd. 

In mijn situatie is het leven ongewis. De vraag was, is het niet wijs om de tijd die ik nog heb te gebruiken om te genieten van mijn familie, vrouw, kinderen, kleinkinderen, broers, vrienden en andere leuke zaken van het leven? 

In goed overleg met mijn familie maar ook met de fractie van de VVD heb ik daarom besloten om mijn ontslag in te dienen als wethouder. 

Ik wens de gemeenteraad en uiteraard ook het college en de hele organisatie veel wijsheid en geluk. 

Met vriendelijke groet, Roland Wolters"

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services