Het kloppend hart van Waterland
Live

Wethouder Purmerend verrast door berichtgeving over verplaatsing Milieustraat Waterland

Gepubliceerd: Donderdag 27 september 2018 10:06

Wethouder Purmerend verrast door berichtgeving over verplaatsing Milieustraat Waterland

De Purmerendse wethouder Paul van Meekeren heeft in een memo aan de raadsleden van Purmerend aangegeven via de media te hebben moeten vernemen van het besluit van de gemeente Waterland over het verplaatsen van de Milieustraat naar de gemeente Purmerend.

De tekst van de memo van Paul van Meekeren aan de raadsleden van de gemeente Purmerend luidt als volgt: "Op 20 september 2018 heb ik via de media kennis genomen van het besluit van de gemeente Waterland over het tijdelijk gebruik maken van onze milieustraat. Graag informeer ik u over de achtergrond en vervolgstappen naar aanleiding van dit besluit.

Achtergrond
In 2014 is er contact geweest tussen de gemeenten Purmerend en Waterland over de mogelijkheden van het gebruik van de milieustraat in Purmerend door Waterland. Toen is door de gemeente Waterland de keuze gemaakt om alsnog gebruik te blijven maken van de milieustraat in Monnickendam.

 
Ontwikkelingen
Recent is de ontwikkeling van het havengebied Galgeriet te Monnickendam in een stroomversnelling geraakt. De milieustraat van Waterland ligt in het te ontwikkelen gebied en daardoor is de gemeente Waterland genoodzaakt om een andere locatie voor de milieustraat te zoeken. Waterland heeft verschillende opties onderzocht en hieruit heeft de gemeente Waterland de conclusie getrokken dat de optie gebruik maken van de milieustraat van Purmerend de meest logische is. Het college van Waterland heeft op 20 september dan ook het besluit genomen om de milieustraat Waterland uit te besteden aan de gemeente Purmerend voor een periode van vijf jaar.
 
Vervolg
Ik heb kennis genomen van het besluit van het college Waterland over dit onderwerp. We gaan in gesprek met de gemeente Waterland, waarbij we de mogelijkheden en onmogelijkheden bezien van dit besluit."

Bron: Gemeente Purmerend

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services