Het kloppend hart van Waterland
Live

Werkgroep Cultuur Slag op de Zuiderzee zoekt nog acteurs en figuranten

Gepubliceerd: Dinsdag 14 maart 2023 16:35

Werkgroep Cultuur Slag op de Zuiderzee zoekt nog acteurs en figuranten

Foto: Omroep PIM

Op donderdag 2 maart kwam de werkgroep Cultuur bijeen in het verenigingsgebouw van muziekvereniging Olympria/Con Brio. Heel toepasselijk want tijdens de feesten zal er volop muziek gemaakt worden. Werncke Husslage, voorzitter van deze werkgroep kennen we van de diverse avonden van het straattheater en andere toneelactiviteiten in de regio, is blij dat de werkgroep zich al aan het uitbreiden is met enthousiaste mensen. Er zijn nog figuranten en acteurs nodig maar in feite speelt iedereen die zich omkleedt een acteur in zijn of haar kleding.

Erik Heusinkveld heeft als we hem spreken alle bekende activiteiten in het schema van 6-16 juli gezet. Het programma begint al aardig vorm te krijgen. Zelfs zijn er activiteiten na 16 juli want de Slag op de Zuiderzee wordt tot en met 8 oktober herdacht. De echte opening is op 6 juli met de bestorming van de Zuiderpoort en een gevecht tussen de Spanjaarden en de Geuzen.

Het naspelen van de Slag is op 15 juli en Theo Hoogland vertelt dat er al diverse boten beschikbaar zijn, ook voor de Spaanse kant van de Slag.

Manon Reede houdt zich bezig met kinderactiviteiten die vooral op 7 en 14 juli plaats hebben. Dus noteer die data vast als u kinderen in de leeftijd 4-12 heeft.

Valeria Pachl is bezig met een volksopera en die vindt op 16 september plaats.

De stadsgidsen zijn ook bezig met onder andere de mogelijkheid de kerktoren te beklimmen en zo het Middeleeuwse stadje Monnickendam met de stadspoorten en waarschijnlijk autovrij te bekijken.

Voor alle informatie en activiteiten zie de website: www.slagopdezuiderzee2023.nl. Hier kunt u zich ook opgeven voor een of meer activiteiten.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services