Het kloppend hart van Waterland
Live

Wereldprimeur: Henri Willig zet drones in om kaas op de picknicktafel te bezorgen

Gepubliceerd: Donderdag 01 april 2021 09:10

Wereldprimeur: Henri Willig zet drones in om kaas op de picknicktafel te bezorgen

Foto: Henri Willig

Henri Willig, de gastvrije en innovatieve kaasmaker uit Katwoude, heeft vandaag een unieke verzendmogelijkheid aangekondigd om aan de groeiende vraag naar kaasborrelplanken voor de spontane picknickmomenten op terras, balkon of zelfs in de natuur te kunnen voldoen.

Henri Willig vindt het heel jammer dat vanwege de huidige maatregelen minder mensen naar zijn boerderij en winkels kunnen komen om van zijn heerlijke ambachtelijke kaas te kunnen genieten. Maar Henri blijft ook in kansen denken. Dus als zijn kaasliefhebbers niet naar de boerderij kunnen komen, dan bezorgt Henri Willig zijn kaas gewoon direct bij de mensen, op het moment dat zij dat graag willen ontvangen.

Geavanceerde drone technologie op groene stroom
Het bedrijf heeft de afgelopen maanden flink geïnvesteerd in drone technologie. En is hiermee het eerste kaasbedrijf ter wereld dat deze technologie omarmt. Voor de elektrische drones wordt gebruikt gemaakt van groene stroom die door de vele zonnepanelen op de boerderij van Henri Willig is opgewekt.

Start met bezorging in Nederland
De drones, van het type LIRPA 1, kunnen pakketten tot 1,5 kilo vervoeren en kunnen in een retourvlucht ruim 200 km afleggen. Hiermee kunnen de Henri Willig kaaspakketten al bijna in heel Nederland bezorgd worden. Het standaardtarief van € 5,95 per pakket wordt gehanteerd, in lijn met andere manieren van verzenden. Het bedrijf hoopt deze manier van bezorgen binnenkort ook in andere landen in Europa te introduceren. Zo zijn de voorbereidingen in volle gang om al komende zomer kaasbezorging middels een drone mogelijk te maken in Duitsland en België.

Kaas bezorgen bij jou thuis of in het park
Het ideale aan bezorging via een drone is volgens Henri dat er veel meer bezorglocaties mogelijk zijn. Je kunt het pakket natuurlijk thuis op je balkon of dakterras laten bezorgen, maar Henri Willig denkt verder. Alle openbare parken en groen gebieden in Nederland zijn in kaart gebracht, zodat ook daar de kaaspakketten bezorgd kunnen worden. Zelfs op het water is bezorging mogelijk. Henri Willig vindt het belangrijk dat alle mensen optimaal kunnen genieten van zijn kaas, waar en wanneer de kaasliefhebber dat wil. 

Via https://henriwillig.com/dronebezorging/ is meer informatie te vinden en kunnen alle Nederlandse kaasliefhebbers zich aanmelden voor hun eerste bestelling als ze geïnteresseerd zijn in deze nieuwe manier van bezorgen. Onder de eerste 100 aanmeldingen wordt een gratis kaaspakket verloot.

Bron: Henri WilligDeel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services