Het kloppend hart van Waterland
Live

Wereldprimeur: Henri Willig opent zwembad voor Jersey koeien

Gepubliceerd: Dinsdag 29 maart 2022 15:31

Wereldprimeur: Henri Willig opent zwembad voor Jersey koeien

Foto: Henri Willig

Sinds 2017 staat in Katwoude de modernste biologische melkveehouderij voor Jersey koeien. Hier wordt alles gedaan om het de dieren zo prettig mogelijk te maken. De nieuwste toevoeging aan deze bijzondere boerderij is een koeienzwembad dat aanstaande vrijdag geopend zal worden.

Koeienwellness
De biologische Jersey boerderij van Melkveehouderij Henri Willig mag met recht een koeienwelness genoemd worden. De 'dames' liggen heerlijk ontspannen in het stro en kunnen zich op elk gewenst moment van de dag laten masseren door de koeienborstel. En ook de hoeven worden regelmatig verzorgd door een speciale koeienpedicure.

Koeienzwembad
Alleen een zwembad ontbrak er nog aan, maar daar gaat aankomende vrijdag verandering in komen. Op die dag wordt 's werelds eerste koeienzwembad officieel opgeleverd. Het zwembad wordt licht verwarmd door duurzaam biogas uit eigen koeienmest, zodat de koeien kunnen zwemmen in water met een hele aangename temperatuur.

Sloot
De veehouder is zeer in zijn nopjes: "Voorheen sprongen de koeien nog regelmatig in de sloot. Dan weet je het wel, want dan komt zo'n mooi bruin koetje er dus zwart uit en dat geeft me een hoop rotzooi in de stal. Maar blijkbaar hebben de koeien hier wel behoefte aan. Dus daar moesten we wat mee. In het nieuwe koeienbad komen de koeien er juist schoner uit dan dat ze er in gingen. En ik verwacht ook dat de koeien nog lekkerder melk gaan produceren. Want ik ben er van overtuigd dat blije koeien lekkerdere melk geven. Ik kijk er daarom enorm naar uit."

Opening
Omdat de koeien pas halverwege april tijdens de speciale koeiendans het weiland in gaan, nodigt Henri Willig alle buren, medewerkers, leveranciers en klanten uit om op 1 april aanstaande vanaf 10 uur ‘s morgens een duikje te nemen in het gloednieuwe zwembad. Ook voor de koeiendans op 15 april is iedereen natuurlijk van harte uitgenodigd. Mogelijk dat we na 15 april ook speciale workshops "zwemmen met koeien" gaan geven.

Bron: Henri Willig Kaas BV

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services