Het kloppend hart van Waterland
Live

Wereldkankerdag 2015: Kanker heb je samen

Gepubliceerd: Maandag 02 februari 2015 15:43

Op woensdag 4 februari 2015 is het internationale Wereldkankerdag – een dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij kanker.

Een op de drie Nederlanders krijgt in zijn of haar leven kanker. De confrontatie met een levensbedreigende ziekte brengt een heleboel verdriet, onzekerheid en vragen met zich mee. Het kan dan fijn zijn om uw zorgen te delen met mensen die weten wat u doormaakt. Of u nu zelf ziek bent (geweest), meeleeft met iemand in uw omgeving of een dierbare aan kanker hebt verloren: u staat er niet alleen voor. Kanker heb je samen.

In Nederland staan de deuren open van de inloophuizen voor iedereen die, op welke manier dan ook, met kanker te maken heeft. U bent er welkom voor een luisterend oor, contact met mensen die hetzelfde meemaken en ondersteuning bij het verwerken van wat je is overkomen. Er zijn bijeenkomsten voor mensen die zelf kanker hebben (gehad), maar ook voor naasten en nabestaanden. Stap gerust binnen.

De deuren van het WIJ Allemaal inloophuis aan de Burgemeester D. Kooimanweg 11 te Purmerend zijn geopend op 4 februari van 10.00 uur tot 16.00 uur

Als extra actie biedt het WIJ Allemaal inloophuis, in samenwerking met het Leeghwaterzwembad, op dinsdag 3 en 10 februari van 14.00 uur tot 15.00 uur een gratis zwem uur ‘Herstel na kanker’ aan.  Ook is er gelegenheid om iemand gratis mee te nemen. Na afloop staat er een kopje koffie voor u klaar.

Bron: RTV Purmerend

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services