Het kloppend hart van Waterland
Live

Weer meer deelnemers aan Waterlandse Nieuwjaarsduik op Hemmeland

Gepubliceerd: Donderdag 04 januari 2024 15:06

Weer meer deelnemers aan Waterlandse Nieuwjaarsduik op Hemmeland

Foto: Omroep PIM

Steeds meer duikers komen op 1 januari naar het strandje bij het Mirror Paviljoen. Mogelijk dat de zon daar dit jaar aan bijdroeg. Want na al die regen die tijdens de jaarwisseling was gevallen, scheen op 1 januari 's middags de zon aan de hemel.

Er klonk muziek door de boxen, de warme soep en chocolademelk werden klaargemaakt en langzaam werden er voorbereidingen getroffen voor de aanstaande `koudwater` plons. Omroep PIM was zoals ieder jaar ook van de partij en sprak met een aantal dappere deelnemers.

De jongste deelnemer had als tip dat je je EQ even uit moet zetten wanneer je het water inliep en dat je de ademhaling goed moet controleren. Hij werd vergezeld door zijn opa en hij zou zijn warmte uitstralen. 

Precies om 14.30 uur klonk er een harde knal afkomstig van een carbidkanon en de deelnemers renden al dan niet gillend het koude water in. De temperatuur van het water was toch nog zo'n 6 graden en dat voelt aardig koud aan.

Sommige deelnemers konden er geen genoeg van krijgen en renden voor een tweede keer het water in. Een groep Duitse toeristen kende de traditie van de Nieuwjaarsduik niet en doken voor de gelegenheid ook het water van de Gouwzee in.

Nadat de deelnemers zich hadden gewarmd aan een warme consumptie, liep het langzaam weer leeg op het strandje.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services