Het kloppend hart van Waterland
Live

Weer Kerststallententoonstelling en Kerststallenroute in Monnickendam

Gepubliceerd: Vrijdag 16 december 2022 13:57

Weer Kerststallententoonstelling en Kerststallenroute in Monnickendam

Foto: Ria Houweling

Ja, het kan weer!!! Na 2 jaar is er weer een kerststallententoonstelling in de kapel van de R.K. Nicolaas en Antoniuskerk op het Noordeinde 19 in Monnickendam . Kerststallen uit de gehele wereld, verzameld door Henk en Rita van Bavel Bakker. Dit jaar kunt u tot en met 30 december 2022 meer dan 500 kerstgroepjes bewonderen.

Het sobere verhaal van Jezus’ geboorte heeft de volksfantasie door de eeuwen heen voldoende voedsel gegeven om daaromheen kleurrijke taferelen te laten ontstaan. Elk land of landstreek heeft zo zijn eigen kerstgroep. Groepjes uit Peru, heel kleurrijk, een groepje uit Lapland met een rendier en een kindje, houtsnijwerk uit Polen, Duitsland en Oostenrijk. Uit Mexico een groepje waar Maria het kindje op haar rug draagt. Heel kleine groepjes, maar ook zeer uitgebreide groepen met de 3 wijzen, engelen, herders en veel dieren zoals schapen, kamelen, een os en ezel, maar in Peru een lama en een alpaca. Te veel om op te noemen. Kom dus gerust een kijkje nemen bij deze uitgebreide collectie.

Er is ook een wandeling door Monnickendam waar u op ruim 60 plaatsen een kerstgroep bij winkels en particulieren kunt bekijken.

De route kunt u afhalen in de kerk, dagelijks tussen 11 en 16 00 uur,in het weekeind ook bij het informatiepunt op de Middendam, bij kreatiek Neijzen in de Kerkstraat of downloaden van www.vvvwaterland.nl

Vanaf zondag 11 december tot en met vrijdag 30 december 2022 is de tentoonstelling dagelijks van 11 tot 16 uur geopend. U bent van harte welkom.

Foto: Ria Houweling

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services