Het kloppend hart van Waterland
Live

Wederom een zeer succesvolle editie van Waterland-Kerkenland

Gepubliceerd: Zondag 02 juli 2017 12:24

Wederom een zeer succesvolle editie van Waterland-Kerkenland

Foto: Henk breur

Voor het 22e achtereenvolgende jaar werd in twee weekenden Waterland Kerkenland georganiseerd. Ook deze 22e editie kon rekenen op veel deelnemers.

In het eerste weekend bij de Zuidroute, was het stralend weer, veel zon, waren er meer dan 500 fietsers en kon je genieten van de schitterende muziek.

In Zunderdorp klonk Keltische muziek door Unicorn op zaterdag. Zondags ongelooflijk mooie operazang en spel o.l.v. Wiebke Göetjes. In Ransdorp klonk heerlijke middeleeuwse muziek, gezongen en gespeeld door Carole et Brullare. Op zondag bracht Onstuimig Schuim een kolkend en bruisend muziektheaterstuk. Wie van Jazz hield, kon in Holysloot luisteren naar Jazz#Tag. Ensemble Gaida bracht zondags mooie Balkanmuziek. In Durgerdam kon men genieten van de ragzuivere vocale muziek door Duodektet, o.l.v. Christiaan Winter. Zondag speelde Femke de Graaf prachtige muziek op de vleugel, afgewisseld met poëzie door de dichter Marten Janse. Een super weekend met ieder uur overvolle kerken.

Het tweede weekend begon de zaterdag met een beetje druilerig weer, maar door de muziek begon de zon te schijnen. In Monnickendam trad het Balkan Vrouwenkoor uit Amsterdam op. Zij waren zo enthousiast, dat ze het liefst hun hele repertoire wilden laten horen. Classic Frogs bracht binnen de toegestane 20 minuten per optreden haarzuivere zang. Een compliment voor deze jeugdige zangeressen en één zanger. In Broek in Waterland was het Nieuwendammer Shantykoor, die het hele publiek aan het zingen kreeg. Dit lukte zondags The Bayou Mosquitos ook heel goed. Af en toe speelde de band niet en zong het publiek uit volle borst alleen, vooral bij het bekende lied Irene goodnight Irene. Voor traditionele Ierse muziek kon men in Zuiderwoude terecht. Daar speelde Mind the Midgie. En op zondag speelde daar Joy4Jazz heerlijke jazzmuziek. Trio Romancero, gelukkig net op tijd aanwezig vanwege een lange file, speelde en zong zaterdag in Uitdam. Op zondag hadden we gelukkig heel goede vervanging voor Fred Piek, die helaas moest afzeggen. Het cabaretduo Van Marken: Maarten en Joanne- Maarten Willemse en zijn vrouw Joanne- wisten het publiek helemaal op hun hand te krijgen met hun geweldige teksten en zeer muzikale liedjes.

Wat waren het weer twee supergeslaagde weekends. Dank aan alle muzikanten en alle vrijwilligers. Volgend jaar is Waterland-Kerkenland weer terug op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018, de zuidroute, en zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018 de noordroute.

Tekst: Henk Breur / Foto's: Henk Breur en Ria Houweling (Waterland in Beeld)


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services