Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlandsmuseum De Speeltoren zoekt vrijwilligers

Gepubliceerd: Woensdag 03 april 2024 17:08

Waterlandsmuseum De Speeltoren zoekt vrijwilligers

Foto: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Nu Waterlandsmuseum de Speeltoren weer zes dagen per week open is, is er behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Heb jij zin om een paar uur per maand als museummedewerker aan de slag te gaan? Tineke Kooistra ging je voor.

MUSEUM MAG NIET DICHT
Vorig jaar moest het museum zijn openingstijden helaas aanpassen wegens een tekort aan vrijwilligers. En dat was voor Tineke de reden om zich aan te melden want, zo vond zij, "Een museum dat dicht is, dat kán toch niet!" 

EEN WARME DEKEN
De jonge Tineke wilde graag lerares Naaldvakken worden. Toen de scholen de lesuren daarvoor halveerden ten gunste van het Algemeen Vormend Onderwijs, koos zij voor de verpleging en ging intern bij de VU in Amsterdam. Op vrije dagen reed zij op en neer naar haar moeder in Friesland, en kwam dan langs Monnickendam. "Dan denk je niet dat je daar gaat wonen." Maar het gebeurde. Tineke verhuisde in 1982 voor de liefde naar Monnickendam. Haar man Kees, die oorspronkelijk van Marken kwam, woonde op de Groote Noord en Tineke voelde zich er direct thuis: "Monnickendam voelt voor mij als een warme deken."

DE TIJD VLIEGT
In 2018 ging Tineke met pensioen en ze heeft een druk bestaan met haar drie kleinkinderen en haar hobby's naaien, haken, breien en tuinieren. De opbrengst van alles wat zij maakt en de plantjes die zij opkweekt en verkoopt, is bestemd voor de Holland Gambian Foundation.
Van het werk bij het museum vindt Tineke het omgaan met mensen het leukst. "Als je aan de balie zit, dan vliegt de tijd."

AFWISSELEND EN GEZELLIG
Het museum is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers zoals Tineke. Je werkt twee halve dagen per maand en een halve dag per zes weken in het weekend. Je wordt ingewerkt, er zijn regelmatig cursussen en je wordt uitgenodigd voor tentoonstellingen en lezingen. Ook kun je tot museumgids worden opgeleid. Je hebt onbeperkt entree en krijgt twee vrijkaarten voor eigen gasten. Man, vrouw, jong of ouder en zin in afwisselend en gezellig museumwerk? Bel Jan Colaris 06 23759777, of mail info@despeeltoren.nl

Bron: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services