Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlandsmuseum De Speeltoren zoekt vrijwilligers

Gepubliceerd: Dinsdag 21 maart 2023 15:17

Waterlandsmuseum De Speeltoren zoekt vrijwilligers

Foto: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Wil je ook je steentje bijdragen en heb je zin om een paar uur per maand als vrijwilliger in Waterlandsmuseum de Speeltoren te werken met gezellige collega's? Elisabeth Perlee ging je voor en vertelt waarom.

Elisabeth Perlee (52) en haar man hadden vroeger een zeilbootje in de haven. Zodoende kenden zij Monnickendam. Vanuit Badhoevedorp wilden zij eigenlijk naar Amsterdam verhuizen voor de gezelligheid, maar vonden die uiteindelijk in 2019 in Monnickendam. Elisabeth: "Wij houden van water en zijn verliefd geworden op dit oude stadje, dat voor ons Mini-Amsterdam lijkt."

Elisabeth wilde heel graag de mensen en de stad beter leren kennen en daarom meldde zij zich als vrijwilliger bij Waterlandsmuseum de Speeltoren, het bleek dé manier om veel Waterlanders, en ook (buitenlandse) toeristen te ontmoeten. Zij licht toe: "Als gastvrouw of -heer zit je samen met een collega aan de balie, je ontvangt bezoekers en vertelt hen wat er in het museum te zien is. Zelf vind ik de Carillonzaal geweldig, de speeltrommel en 'de tijdmachine' in die mooie oude rode kleur! Behalve dat ik zo allerlei mensen leer kennen, duik ik ook wel eens in de boeken van de bibliotheek in het museum, dan kun je bijvoorbeeld kijken wie waar woonden."

Hoewel Elisabeth een drukbezet mens is met een gezin, een baan, studie en hobby's, kan zij het werk voor het museum er prima mee combineren. "De roosters zijn flexibel en je kunt aangeven op welke dagen je beschikbaar bent." Naast dat zij gastvrouw is gedurende twee dagdelen per maand, vult zij de social media van het museum met leuke en informatieve berichten. "Ik plaats ook vaak mooie foto's van de Speeltoren. Hij staat zowat bij ons in de achtertuin en is erg fotogeniek, vind ik. Kijk maar eens op @despeeltoren!"

Het museum is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers zoals Elisabeth. Je werkt twee halve dagen per maand en een halve dag per zes weken in het weekend. Je wordt ingewerkt, er zijn regelmatig cursussen en je wordt uitgenodigd voor tentoonstellingen en lezingen. Ook kun je tot museumgids worden opgeleid. Je hebt onbeperkt entree en krijgt twee vrijkaarten voor eigen gasten. Man, vrouw, jong of ouder en zin in afwisselend museumwerk? Meld je aan bij een van de museummedewerkers, bel Jan Colaris 06 23759777, of mail info@despeeltoren.nl

Bron: Waterlandsmuseum De Speeltoren


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services