Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlandsmuseum De Speeltoren op zoek naar verhalen over de winkels uit de jaren 50-60

Gepubliceerd: Zondag 03 maart 2024 11:15

Waterlandsmuseum De Speeltoren op zoek naar verhalen over de winkels uit de jaren 50-60

De samenstellers van de komende tentoonstelling "Verdwenen winkels in Monnickendam" in Waterlandsmuseum de Speeltoren zijn op zoek naar verhalen over de jaren 50 en 60.

Waterlandsmuseum de Speeltoren is druk bezig met de voorbereiding van de tentoonstelling Verdwenen winkels in Monnickendam, die opent in juni. Deze tentoonstelling wordt samengesteld met persoonlijke herinneringen en verhalen van bewoners. Herinneringen aan hoe het vroeger was zijn vaak gekoppeld aan de winkels waar je zo vaak kwam. Winkels van toen roepen bijna altijd een aangenaam nostalgisch gevoel op en veel stadsgenoten hebben inmiddels een mooie herinnering gedeeld.

De jaren 50 en 60
Bij de vele reacties op een eerdere oproep ontbreekt er helaas nog informatie over de jaren 50 en 60. Hebt u herinneringen aan die tijd of u kent iemand met een leuk verhaal over de melkboer, de kruidenier, de bakker, de slager en al di e andere middenstanders die in de jaren 50-60 bepalend waren voor hoe Monnickendam was? Het museum is er reuze benieuwd naar. Ook is het museum blij met foto's en voorwerpen uit die tijd. Uit alle persoonlijke verhalen van (voormalige) bewoners wordt een tentoonstelling samengesteld van in totaal honderd verdwenen winkels.

Herinneringen delen
Als u een mooie, leuke of dierbare herinnering aan de jaren 50-60 wilt delen, kunt u mailen met winkelsvantoen@gmail.com, of in het weekend even langsgaan bij het museum en een briefje met uw telefoonnummer achterlaten, of bellen met 0299-652203. U kunt natuurlijk ook een van de leden van de werkgroep Kunstzaal rechtstreeks benaderen, dat zijn Barbara van Beijma, Theo Broersen, Ludger Smit en Emmie Wesseling. Het adres is Noordeinde 2 in Monnickendam.

Waterlandsmuseum de Speeltoren is op zaterdag en zondag open van 11 tot 17 uur.

Bron: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services