Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlandsmuseum De Speeltoren met Pasen geopend

Gepubliceerd: Donderdag 21 maart 2024 10:50

Waterlandsmuseum De Speeltoren met Pasen geopend

Foto: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Op eerste en tweede Paasdag is Waterlandsmuseum open voor publiek van 11 tot 17 uur.

Museumweek
De zomeropenstelling van Waterlandsmuseum de Speeltoren begint dit jaar op 30 maart, met Pasen. Het Paasweekend is meteen de start van de nationale Museumweek. In deze week, tussen 30 maart en 5 april, kun je gratis een museum bezoeken met de museumkaart van iemand anders. Je pasfoto hoeft dan namelijk niet gecontroleerd te worden. Of je kunt zo iemand een museumbezoekje cadeau doen.

Zes dagen open
In het nieuwe zomerseizoen is Waterlandsmuseum de Speeltoren weer open van dinsdag tot en met zondag, van elf tot vijf. Het museum heeft dan dringend behoefte aan versterking van het team gastheren en -vrouwen. Ben je net met pensioen, of ben je pas in de gemeente Waterland komen wonen? Meld je aan als museummedewerker. Je beleeft gezellige uren in het leukste museum van de regio en leert Monnickendam, de bewoners en de geschiedenis van Waterland kennen.

Collega's gezocht
Wil je ook je steentje bijdragen en heb je zin om een paar uur per maand als vrijwilliger in Waterlandsmuseum de Speeltoren te werken met gezellige collega's? Je werkt twee halve dagen per maand en een halve dag per zes weken in het weekend. Je wordt ingewerkt, er zijn regelmatig cursussen en je wordt uitgenodigd voor tentoonstellingen en lezingen. Ook kun je tot dagcoördinator of museumgids worden opgeleid. Je hebt onbeperkt entree en krijgt twee vrijkaarten voor eigen gasten. Man, vrouw, jong of ouder en zin in afwisselend museumwerk? Bel Jan Colaris 06 23759777, of mail info@despeeltoren.nl

Voor een volledige beschrijving van de werkzaamheden zie www.despeeltoren.nl

Bron: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services