Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlandsmuseum de Speeltoren is jarig!

Dinsdag 29 augustus 2017 11:08

Waterlandsmuseum de Speeltoren is jarig!

Foto: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Op 31 augustus 2017 is er een feestje vanwege het eerste lustrum. Want er valt genoeg te vieren sinds het museum nieuwe stijl vijf jaar geleden open ging: ruim 37.000 bezoekers en een gastenboek vol loftuitingen uit binnen- en buitenland.

Toen, vijf jaar terug, lukte het om, met steun van de hele Waterlandse gemeenschap die steentjes kochten, steunpilaren werden en dakpannen beschreven een nieuw museum te bouwen, daarbij geholpen door o.a. gemeente en provincie. Met zo´n 70 vrijwilligers, het museum is 100 % vrijwilligerswerk, is er een succesvol museum neergezet.

Dat is een goede reden om iedereen uit te nodigen op het feestje; Donateurs, medewerkers , vrienden, trouwe bezoekers jong en oud en zij die nog nooit binnen waren. De toegang is de hele dag en avond gratis! Er is veel te doen.

Overdag is het feest voor de kinderen die onder begeleiding de hele dag feestversieringen mogen maken en het museum tot een bont geheel mogen optuigen. En: geen feest zonder taart, limonade en lekkers!
Er is ook een tekenwedstrijd: maak een tekening die iets met het museum te maken heeft. Die kan tot zondag 3 september ingeleverd worden, uiteraard met naam adres en leeftijd.

De receptie begint om 19.30 uur en het daaropvolgende avondfeest gaat door tot zeker 23 uur met een programma boordevol muzikale verrassingen. De beiaardier begint om half acht te spelen ten teken dat iedereen mag komen om de jarige te feliciteren: de jarige spreekt uiteraard om 8 uur een kort dankwoordje.

Daarna is er een bont programma met films van het eerste uur en met optredens van Ilse Raasing en haar gitarist Michel, Ierse muziek van de O´Branons, Rob Boonzaaijer en als muzikale noviteit zingen Wiebke Goetjes en haar operakoor onder begeleiding van de 19e eeuwse Polyphone, de grote platenspeeldoos in de carillonzaal, nog nooit vertoond! Ook hier geldt: geen feest zonder taart, drankjes en hapjes!

Ook voor de Waterlandse inwoners is er een wedstrijd: Iedereen die van 31 augustus tot en met 3 september zijn of haar nog in bezit zijnd “steentje”, certificaat van torenridder of welk ander bewijs dan ook van de bijdrage voor de bouw, laat registreren bij de balie van het museum dingt mee naar een leuke prijs én krijgt natuurlijk daarbij een vrijkaartje voor een hernieuwd bezoek aan het museum.

Kortom iedereen is welkom, de entree is gratis. Zo wil het museum iedereen bedanken die het museum tot een succes heeft gemaakt in de afgelopen vijf jaar!

Bron: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services