Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlandse Zaken over lokaal gemaakte hapjes en drankjes

Gepubliceerd: Maandag 07 mei 2018 15:15

Waterlandse Zaken over lokaal gemaakte hapjes en drankjes

Foto: Omroep PIM

Zondag 13 mei na het Moederdag-ontbijt kan bij de koffie de tv wel even aan voor weer een nieuwe uitzending van Waterlandse Zaken. Ditmaal vier heren aan tafel die het vooral hebben over het bereiden van hapjes en drankjes.

Wiebe Willig van Willig Kaas uit Katwoude zal in gesprek gaan met Kristian Kieft van Bierderij Waterland en Willem Kouwenoord van Worstmakerij Rookhuis de Woeste Willems. Willig Kaas bestaat al ruim 40 jaar en Wiebe is al jaren in het familiebedrijf werkzaam en heeft het stokje overgenomen van zijn vader Henri. Kristian Kieft is met vriend en zakenpartner Frank Dutman een eigen brouwerij begonnen met biertjes met lokale namen. Zij zullen op 1 juni hun nieuwe brouwerij openen op het Galgeriet. Rookhuis de Woeste Willems zijn ook met zijn twee zelf begonnen met een nieuw concept en zullen ook gaan samenwerken met de Bierderij. Meer daarover in Waterlandse Zaken.


De vierde gast aan tafel bij Wouter en Patty is ook geen onbekende in Waterland. De man van Valeria Pachl, zij organiseerde o.a. de operanacht en het zigeunerfestival (met anderen), was ooit voorzitter van The Monks en is o.a. hobbykok. Daarover kan hij smakelijk vertellen en past op deze ochtend goed bij de andere gasten aan tafel.

Het muzikale optreden is verzorgd door Jelmer Stolk begeleid door Michel van Bavel op gitaar.

De uitzending vindt plaats in Brasserie De Waegh in Monnickendam. Het is eerder opgenomen, dus semi-live.

Eerdere uitzendingen van Waterlandse Zaken zijn terug te zien op www.omroep-pim.nl.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services