Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlandse Popprijs doet Dorpshuis Ilpendam aan

Gepubliceerd: Woensdag 06 oktober 2021 09:36

Waterlandse Popprijs doet Dorpshuis Ilpendam aan

Foto: Omroep PIM

Het dorpshuis in Ilpendam stond twee avonden in het teken van de Waterlandse Popprijs (WAPP), een competitie voor Waterlandse bands, singer-songwriters, rappers en volkszangers in de gemeenten Purmerend, Waterland, Edam-Volendam, Beemster en Landsmeer. Omroep PIM was aanwezig op de tweede avond waar singer-songwriter Jacob D. Edward en het duo Kompas optraden.

Het is meer dan een competitie alleen, want met de WAPP wordt lokaal talent ontwikkelt en gestimuleerd. Alle finalisten hebben een eigen repertoire en zijn geselecteerd op basis van originaliteit, creativiteit, motivatie en podiumpresentatie. Elke artiest wil graag optreden maar voordat het zo ver is komt er een stukje voorbereiding om de hoek kijken. Via de WAPP doen de artiesten ervaring op hoe zij zich het beste op een optreden kunnen voorbereiden. Dat betekent dat zij van te voren contact moeten opnemen met de locatie, wat hebben ze nodig aan apparatuur? Hoe laat moeten ze aanwezig zijn? Wanneer is de soundcheck?

Naast communicatie krijgen ze ook ondersteuning en een workshop van coaches zoals Tim Knol, Phil Tilli, Steven Engel, Ruben Hoeke en Remon de Jong. Na afloop van de optredens volgt een evaluatie van de uitbater/beheerder van de locatie waar ze gespeeld hebben.

De rondes worden op verschillende locaties gehouden, naast het dorpshuis in Ilpendam treden de deelnemers op in Pop- en Cultuurpodium PX in Volendam, De Harmonie in Edam, De Keyserin in Middenbeemster en Pop- en Cultuurpodium P3 in Purmerend. Hiermee doen ze ervaring op met het spelen in een verschillende setting variërend van een poppodium, dorpshuis, een muziekcafé en een kerk. 

De finale vindt plaats in PX in Volendam op 15 oktober. Daar zullen programmeurs van de verschillende regionale festivals, zoals het Klaphek festival in Volendam, Parckpop Ilpendam, Kaaspop in Edam, Singelfestival in Edam en Reuring in Purmerend, aanwezig zijn. Op basis van het optreden wordt er gekeken wie een passende act kan zijn voor één van deze festivals.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services