Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlandse deelname aan Wereldkampioenschap Touwtrekken in Volendam

Gepubliceerd: Zaterdag 20 februari 2016 19:30

Dit weekend vindt in Volendam een unieke gebeurtenis plaats. Daar vindt namelijk het Wereldkampioenschap indoor touwtrekken plaats. En er zijn een groot aantal Waterlandse deelnemers.

Het is 20 jaar geleden dat een WK Touwtrekken voor het laatst in Nederland werd gehouden. En extra bijzonder is het dat in de Nationale ploegen voor Nederland de gemeente Waterland sterk vertegenwoordigt is!

Veel van de deelnemers komen uit Overleek. Bij de damesselectie komen Jose Verbeek en Kim Boogaard in actie. Bij de heren komen Lars Schouten, Erik Verbeek en Jelle Verbeek in actie. De heren teams (600 en 640) worden gecoacht door Peter Bark.

Daarnaast komt Touwtrekvereniging Monnickendam ook uit in de open clubkampioenschappen en naast eerder genoemde Waterlanders zal ook Jacob Schouten hier in actie komen (680 kg bij TTV West Friesland) en Frieda Pronk als teambegeleiding.

Iedereen wordt uitgenodigd om te komen kijken naar dit unieke evenement. Het toernooi wordt gehouden in sporthal Opperdam aan de Heideweg 4 in Volendam. De toegang is gratis.

Zondag 21 februari is de laatste dag van het toernooi. Dan komen om 09.30 uur Erik, Lars en Jelle in de categorie heren 600 kg in actie.

Bron: Peter Bark

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services