Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlanders al naar de stembus voor gemeenteraadsverkiezingen

Gepubliceerd: Maandag 14 maart 2022 17:59

Waterlanders al naar de stembus voor gemeenteraadsverkiezingen

Op woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Maar ook op maandag 14 maart en dinsdag 15 maart zijn in Waterland een tweetal stembureaus geopend. Vandaag namen al veel Waterlanders gebruik van deze mogelijkheid om hun stem uit te brengen. PIM nam een kijkje.

Op woensdag 16 maart is het verkiezingsdag. Alle stembureaus zijn dan geopend van 07.30 - 21.00 uur. Op maandag 14 en dinsdag 15 maart zijn er twee stembureaus geopend in Waterland: in sporthal 't Spil in Monnickendam en in de gymzaal van De Havenrakkers in Broek in Waterland.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen worden de leden gekozen van de gemeenteraad van Waterland. Zij beslissen over plannen en regels in de gemeente. Bijvoorbeeld over afval, verkeer en woningbouw. De kandidaten met de meeste stemmen komen als raadslid in de gemeenteraad.

Om u te helpen met uw keuze heeft Omroep PIM in samenwerking met de zes politieke partijen uit de gemeente Waterland een Kieswijzer opgesteld. Hierbij kunt u aan de hand van 39 stellingen, die wij aan alle politieke partijen hebben voorgelegd, een stemadvies krijgen. U vindt de Omroep PIM Kieswijzer op https://kieswijzer.omroep-pim.nl.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services