Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterland PIM Cup brengt € 2450 op

Gepubliceerd: Woensdag 29 mei 2019 10:26

Waterland PIM Cup brengt € 2450 op

Een prachtig initiatief dat bijdraagt aan de grote lotenactie van PIM vond plaats op woensdagavond 22 mei. Die avond werd de door Jachthaven Waterland georganiseerde PIM Cup gevaren. Heel Waterland weet inmiddels dat omroep PIM met een actie bezig is, en de PIM Cup is daar een mooie toevoeging aan.

Jachthaven Waterland, de familie Zetzema, organiseerde een echte wedstrijd en stelde ook boten ter beschikking. Een aantal Waterlandse ondernemers deden mee aan de wedstrijd en tekende met een team in voor een boot.

In boot “Jan van Gent” kwam De Jong DHZ, samen met Patrick Breuker en Jachthaven Waterland aan de start. Zij streden met boot “Pelikaan” waarin Van Geemen en Kees Gutter voor de bemanning zorgden voor mooie een plaats. Waterland Installatie Techniek nam boot “IJsvogel” voor zijn rekening. En de vierde boot, “Lynx” werd bezet door PIM vrijwilligers en werd gesponsord door Van Der Valk hotel Volendam en garage Boom.

Na het palaver in De Bierderij en een lichte maaltijd namen de teams plaats in hun boot en voeren richting startlijn op de Gouwzee. Klokslag 19.15 uur was de start en probeerde elk schip een goede uitgangspositie te kiezen. Het was een prachtige avond, mooi weer en een vlakke waterspiegel. Van de uitgezette baan voor de wedstrijd kwam jammer genoeg niet veel terecht: het weer was te mooi. En voor zeilen is wind nodig, en dat was nu juist wat er die avond ontbrak. De wedstrijdleider kortte de baan in en al dobberend haalde de schepen de eindstreep.Terug in De Bierderij genoten de deelnemende bedrijven en een aantal vrijwilligers van PIM van een drankje en van mooie verhalen. Daar kregen de aanwezigen ook te horen dat team “IJsvogel” de winnaar van de zeilwedstrijd was geworden. Maar de conclusie van de avond was vooral: iedereen had een leuke avond gehad en er was tegelijkertijd veel geld opgehaald dankzij de gulle sponsoren. In totaal had de PIM Cup namelijk maar liefst € 2450 opgebracht. Een prachtig bedrag waar PIM heel erg blij mee is.

 

Het verslag van deze unieke zeilwedstrijd kunt u tot en met zondag 9 juni elke dag om 09.00 en 16.00 uur bij PIM bekijken.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services