Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterland geniet weer van een heerlijke Koningsdag

Gepubliceerd: Donderdag 27 april 2023 21:52

Waterland geniet weer van een heerlijke Koningsdag

Foto: Omroep PIM

Koningsdag in Waterland zorgde voor heel veel leuke activiteiten en heel veel blije gezichten. Omroep PIM nam een kijkje in Monnickendam, op Marken en in Ilpendam.

In Monnickendam kon een ieder 's ochtends vroeg bij de brandweer Monnickendam de brandweerwagens komen bewonderen, en voor degene die weleens een brandje wilde blussen was er de gelegenheid om dit een keer te proberen. Nadat fanfare Olympia / Con Brio een aantal liederen had gespeeld ging men in optocht richting het Noordeinde in Monnickendam voor de aubade. Burgemeester Marian van der Weele sprak daar de aanwezigen toe, stelde hen de gedecoreerden voor, en na het zingen van het Wilhelmus was er een driewerf hoera voor de koning.

Op Marken liep Trijntje weer voorop om de Christelijke Muziekvereniging Juliana door Marken te leiden vanaf basisschool De Rietlanden tot aan het Kerkplein alwaar de aubade plaatsvond bij het voormalige stadhuis. Daar werden ook dit jaar de gedecoreerden nogmaals in het zonnetje gezet onder het toeziend oog van vele Markers in oranje klederdracht. Burgemeester Marian van der Weele had speciaal voor de gelegenheid ook oranje Marker dracht aangetrokken. Na de toespraak van de burgemeester maakte Carla Schipper, voorzitter van Christelijke muziekvereniging Juliana, de opbrengst van de op 14 en 15 april gehouden bazar bekend. Een prachtig bedrag van bijna 20.000 euro. 

In Ilpendam was PIM aanwezig bij het traditionele katknuppelen op de Noord. De jeugd van Ilpendam streed daar om de eer wie er dit jaar met de "KAT" vandoor ging. 

Het was wederom een zeer geslaagde Koningsdag in Waterland die gevierd werd onder een heerlijk zonnetje...

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services