Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterland – Kerkenland 2018, 23 jaar muzikale fietsroutes door de achtertuin van Amsterdam

Gepubliceerd: Maandag 04 juni 2018 08:52

Waterland – Kerkenland 2018, 23 jaar muzikale fietsroutes door de achtertuin van Amsterdam

Foto: Ria Houweling

Voor het drie-en-twintigste achtereenvolgende jaar wordt in Waterland en Landelijk Amsterdam-Noord Waterland-Kerkenland georganiseerd. Op zaterdag 16 en zondag 17 juni en op zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018.

Deze muzikale fietsroutes voeren u door het prachtige Noord-Hollandse landschap, naar kerkjes, waar u op muzikale intermezzo’s wordt getrakteerd. Er is een gevarieerd aanbod: van klassiek tot jazz en van shanty tot folk. In totaal zijn er 64 optredens van 16 ensembles, orkesten, koren en bands. Om de miniconcertjes bij te kunnen wonen moet er wel gefietst worden.

Vooral de combinatie van een mooie omgeving, de acht kerkjes en de uiteenlopende muziek staan garant voor een mooie zomermiddag. De tocht op 16 en 17 juni gaat langs de kerken van Zunderdorp, Durgerdam, Ransdorp en Holysloot. Dit is de Zuidroute.
Met de Noordroute, op 23 en 24 juni, fietsen we langs de kerkjes van Zuiderwoude, Uitdam, Broek in Waterland en de R.K. Kerk van Monnickendam.

De formule is eenvoudig: U kunt starten bij een kerk naar keuze. Op elk heel uur, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur, begint in iedere kerk langs de route een concertje. Ieder concertje duurt 20 minuten. U geniet van de muziek, kunt even heerlijk uitrusten en hebt dan weer voldoende energie en alle tijd om naar de volgende kerk te fietsen.

Beide routes zijn elk ongeveer 18 kilometer. De afstand tussen de kerken – tussen de drie en de vijf kilometer – maakt het heel goed mogelijk om van kerk tot kerk te fietsen. Voor kinderen tot 12 jaar is deelname gratis. Fiets mee en geniet!

De organisatie is in handen van de Commissie Kerk en Cultuur Waterland.

Voor het volledige programma en het laatste nieuws, zie onze website: www.waterland-kerkenland.nl en onze facebookpagina : www.facebook.com/waterlandkerkenland
Bron: 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services