Het kloppend hart van Waterland
Live

VVM MO13-1 als eerste meidenteam van VVM kampioen

Gepubliceerd: Woensdag 18 december 2019 13:25

Het eerste elftal van meiden onder 13 van Voetbalvereniging Monnickendam heeft in de wedstrijd tegen Zaandijk als eerste meisjesteam van VVM het kampioenschap in de wacht gesleept.

De kampioenswedstrijd uit tegen Zaandijk is de laatste wedstrijd in de competitie en bij winst zijn de meiden kampioen. En op deze speciale dag reizen de meiden dan ook in stijl naar de wedstrijd, namelijk met een gesponsorde luxe VIP touringcarbus.

In Zaandam is de tribune goed gevuld met meegereisde supporters, er is een afgevaardigde van het bestuur aanwezig en er is een heus spandoek mee vandaag om de meiden aan te moedigen. Zaandijk staat op de vierde plaats in de competitie en is een tegenstander die lastig te verslaan is. Maar toch komt Monnickendam op voorsprong door een goal van Michelle. Daarna is de wedstrijd aardig in evenwicht, en met wat kleine kansen over en weer wordt met een 1-0 voorsprong de rust bereikt.

Na de rust doen de meiden van VVM hard hun best om de voorsprong te vergroten. Maar verder dan een paar kleine kansen en mogelijkheden komt het niet. Maar ook komt Monnickendam niet erg in de problemen. Even is het nog spannend voor Monnickendam als een voorzet van Zaandijk gevaarlijk dicht voor het doel valt, met de spits dreigend in de buurt, maar keeper Nena is bij de les en pakt de bal.

De scheidsrechter trekt nog een klein beetje blessuretijd bij en dan klinkt het eindsignaal! Monnickendam MO13-1 is kampioen! Een unicum, want nog niet eerder is een meidenteam bij VVM kampioen geworden! Het is direct groot feest. Supporters stormen het veld op. Er worden foto's gemaakt. Kurken knallen en de kinderchampagne vloeit rijkelijk. Medailles worden omgehangen. Ook in de VIP bus op de weg terug naar Monnickendam wordt het kampioenschap uitbundig gevierd. Er wordt gezongen en in het gangpad gaat de polonaise op en neer.

Terug bij VVM worden de meiden feestelijk onthaald met een erehaag compleet met groen/witte fakkels. In de kantine is er taart, nog meer kinderchampagne en de vereniging trakteert op patat en limonade. Het 'we are the champions' klinkt luidt uit alle kelen. Een geweldige prestatie van de meiden van VVM. Gefeliciteerd!

Tekst en foto: Peter Snel