Het kloppend hart van Waterland
Live

Vrijwilligers aan de slag tijdens ophaalactie Rommelmarkt Monnickendam

Gepubliceerd: Maandag 29 augustus 2022 18:32

Vrijwilligers aan de slag tijdens ophaalactie Rommelmarkt Monnickendam

Foto: Nico Oussoren

Op zaterdag 3 september wordt van 09.00 - 14.00 uur in en rond de Opstandingskerk in Monnickendam, op het kerkplein en aan de Graaf Willemlaan, de grootste rommelmarkt van Waterland gehouden. Op zaterdag 27 augustus gingen veel vrijwilligers aan de slag om de spullen op te halen en te sorteren.

Ook dit jaar is de opbrengst van de rommelmarkt weer bestemd is voor een aantal goede doelen. Dit jaar zijn uiteindelijk 5 mooie doelen uitgekozen. Deze zijn gekozen door de werkgroep bestaande uit leden van de rommelmarktcommissie en diaconie. De goede doelen van dit jaar zijn:

1. Stichting Actie voor Honduras
Ruth Schuring zet zich in voor de arme kinderen in Honduras. Zij gaat direct naar families die in de meest moeilijke situaties leven, probeert inzicht in de problematiek te krijgen en maakt actieplannen. Ze doet dat in samenwerking met lokale overheden en Hondurese hulporganisaties. Haar doelstelling is “Het verminderen en of verdwijnen van extreme armoede in Honduras”. Een fantastische stichting, met een vrouw aan het stuur met een hart van goud en veel ervaring.

2. Stichting Hoeboeh
Stichting Hoeboeh steunt verschillende projecten in Moldavië en Roemenië. Zij steunen hen d.m.v. geld voor bouwmateriaal en goederen voor kinder- en ouderenopvang, gaarkeuken. Maar vanwege de oorlog in Oekraïne sturen zij ook geld voor de hulp die deze mensen uit Moldavië en Roemenië geven voor de opvang van de vluchtelingen uit Oekraïne. Zij vangen vele vluchtelingen op en voorzien hen van warme maaltijden.

3. Stichting Light forAsia
Tatjana en Peter Bak bieden inmiddels 15 jaar een schuilplaats aan meisjes die misbruikt zijn. Zij vangen deze meisjes op in een kinderhuis, de Schuilplaats in Thailand. “De Schuilplaats” is een plek voor meisjes die seksueel misbruikt zijn. Door deze meisjes met dezelfde ervaringen samen te laten wonen geeft hen een grotere kans op verwerking van hetgeen hen is overkomen. De schuilplaats biedt hen een veilige woonplek, gezond voedsel en kleding, de mogelijkheid tot scholing, liefde en waardering en onderricht in zelfredzaamheid.

4. Hospice Stichting Kuria Amsterdam
St. Kuria biedt palliatieve (terminale) zorg in de hospice in Amsterdam. De nadruk ligt op de behandeling van hun ziekte en de begeleiding en ondersteuning van de zieke en hun naaste. De palliatieve zorg is gericht op het bereiken van een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. De hospice draait met veel vrijwilligers, waarvan een groot aantal van onze eigen gemeenteleden.

5. De uitgiftewinkel ‘Open Kerk’ en opvang voor de Oekraïense vluchtelingen in Monnickendam. Elke zaterdagochtend staat de Opstandingskerk open voor het uitdelen van kleding, voedsel, verzorgingsproducten aan de Oekraïense vluchtelingen. Verder is deze plek ingericht voor ontmoeting met elkaar of met gemeenteleden. Zij kunnen in de kerk een kaarsje voor hun nabestaanden of achtergebleven familie leden opsteken en indien wenselijk pastoraal in gesprek. Sommige zaterdagen is er extra aandacht door georganiseerde activiteiten en ontmoetingen.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services