Het kloppend hart van Waterland
Live

Vooroudergesprek Waterlands Archief: Onze voorouders en hun beroepen

Donderdag 12 april 2018 09:04

Vooroudergesprek Waterlands Archief: Onze voorouders en hun beroepen

Foto: Waterlands Archief

Op vrijdagmiddag 13 april organiseren het Waterlands Archief en de Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Zaanstreek-Waterland (NGV ZW) het tweede Voorouderspreekuur in 2018. Herman Rijswijk van de NGV ZW zal dan een presentatie geven over ‘Onze voorouders en hun beroepen (gegevens zoeken en vinden over beroepen van voorouders in diverse soorten archieven).

Voorouderonderzoek stopt niet bij het vinden van alleen geboorte, huwelijk en overlijden. Je wilt ook weten welk beroep zij uitgeoefend hebben, waren het landarbeiders, boeren, zeelieden, of misschien ambachtslieden? Na 1811 is dit niet zo moeilijk terug te vinden omdat in de registers van de burgerlijke stand en het bevolkingsregister vaak ook de beroepen zijn vermeld. Voor 1811 wordt het echter lastiger.

Bij het Waterlands Archief zijn de oude archieven van de steden, dorpen en polders en van de notariële en rechterlijke archieven uit de regio in te zien. Op 13 april vertelt Herman Rijswijk meer over de soms onverwachte mogelijkheden die deze archieven bieden voor het terugvinden van de beroepen van verre voorouders.

De presentatie begint om 14.00 uur bij het Waterlands Archief te Purmerend. Aansluitend is gelegenheid voor vragen en advies over voorouderonderzoek. Het Voorouderspreekuur eindigt om 16.00 uur. Aangezien het een informatiemiddag betreft is er geen gelegenheid voor onderzoek in de studiezaal van het Waterlands Archief. Het adres van het Waterlands Archief is Wielingenstraat 75, Purmerend. Gratis entree.

Bron: Waterlands Archief

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services