Het kloppend hart van Waterland
Live

Voorlichtingsavond verduurzamen van je huis in De Bolder

Gepubliceerd: Donderdag 23 maart 2023 11:15

Voorlichtingsavond verduurzamen van je huis in De Bolder

Je huis verduurzamen? Kom dan naar de voorlichtingsavond die Stichting Duurzaam Waterland (SDW) samen met De Bolder organiseert op dinsdagavond 28 maart a.s. om 19.30 uur in De Bolder.

Het verduurzamen van je huis levert vaak lagere kosten op voor de energierekening, maar het vraagt ook een investering. Sommige investeringen zijn snel terugverdiend, andere mogelijk wat minder snel. Ook zijn er subsidies die (een deel van) de kosten kunnen wegnemen.

Om nu de inwoners van Gemeente Waterland te helpen bij de keuzes rond het verduurzamen van hun (koop)woning wordt een voorlichtingsavond georganiseerd. Antoine Maartens van SDW vertelt over de maatregelen die je kunt nemen; kleine makkelijk te realiseren maatregelen maar ook grotere meer ingrijpende maatregelen om je huis te verduurzamen zoals:
- Zonnepanelen
- Isolatie
- Beglazing
- dingen rondom het huis zoals bijvoorbeeld een regenton.

Er is een voorlichting over de diverse verwarmingsmogelijkheden zoals een warmtepomp. Wat doe je als je gasketel het morgen begeeft; wat voor ketel ga je dan aanschaffen? Er zullen talloze vragen zijn bij mensen over wat nu wijsheid is om te doen zowel op korte als op lange termijn. Na de voorlichting kunnen vragen worden gesteld.

Als je interesse hebt in een vervolg kun je na afloop van de avond je gegevens laten noteren en je wordt dan uitgenodigd voor een tweede bijeenkomst waarin de eventueel genomen maatregelen worden besproken en waar ieder tegenaan is gelopen. Dit zou een heel vervolgtraject kunnen hebben waarin ook lokale leveranciers worden benaderd en er gezamenlijk wordt gewerkt aan het verduurzamen van de woningen.

Je kunt je aanmelden via de site van De Bolder (zoek op: Je huis verduurzamen) of mail naar info@debolder.com dat je wilt deelnemen aan de avond en vermeld je naam en telefoonnummer.

Tot ziens op dinsdag 28 maart om 19.30 uur in De Bolder!

Bron: SCC De Bolder

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services