Het kloppend hart van Waterland
Live

Voorlichtingsavond 'Moedige Moeders' op dinsdag 4 april op Marken

Gepubliceerd: Maandag 13 maart 2023 11:47

Voorlichtingsavond 'Moedige Moeders' op dinsdag 4 april op Marken

Foto: Jeugdraad Marken

Op uitnodiging van de Jeugdraad Marken geeft ‘Moedige Moeders’ uit Volendam op dinsdag 4 april op Marken een presentatie over alcohol & drugs. Voor de jongeren in jeugdgebouw ‘De Zonnewijzer’ en voor ouders/ouderen in dorpshuis Het Trefpunt.

Op uitnodiging van de Jeugdraad Marken geeft ‘Moedige Moeders’ uit Volendam op dinsdag 4 april op Marken een presentatie over alcohol & drugs. Voor de jongeren in jeugdgebouw ‘De Zonnewijzer’ en voor ouders/ouderen in dorpshuis Het Trefpunt. 

In de tijd waarin we leven is een belangrijk actueel thema het overmatig gebruiken van alcohol & drugs. Maar hoe herken je signalen hiervan bij vrienden of bij je eigen kind? De Moedige Moeders uit Volendam geven op die en vele andere vragen graag antwoord. De Jeugdraad heeft op Marken huis-aan-huis flyers rondgebracht voor promotie van deze avond.

Wanneer?
Dinsdag 4 april 2023, aanvang 19.30 uur
Waar voor jongeren?
Jeugdgebouw ‘De Zonnewijzer’, Kerkbuurt 7
Waar voor ouders?
Dorpshuis ‘Het Trefpunt’, Kerkbuurt 90

Moedige Moeders is een organisatie uit Volendam die voorlichting geeft over overmatig alcohol- en drugsgebruik. Hier kunnen ouders en jongeren terecht met vragen, opmerkingen of eigen ervaringen over dit onderwerp. Elke levensfase brengt nieuwe dingen. De fase van uitgaan en de grote wereld ontdekken - waarin je kind nu terecht gaat komen - kenmerkt zich voor de ouders vooral door bezorgdheid, onzekerheid en angst om los te laten. Er liggen immers heel wat verleidingen en gevaren op de loer. Een goede voorlichting en het uitwisselen van ervaringen met andere ouders kan hierbij heel waardevol zijn.

De Preventie-ouders van Moedige Moeders bieden hiervoor de gelegenheid. Hoe ga je de discussie met je kind aan in deze fase van de opvoeding? Het onderwerp alcohol- en drugsgebruik is dan een belangrijk onderwerp en ook binnen onze gemeente helaas nog steeds actueel. De laatste jaren worden we steeds meer geconfronteerd met de nare gevolgen van middelenmisbruik. Verslaving, schulden en ontwrichte gezinnen. Het gebeurt allemaal. Maar het hoeft niet! Het is als ouder belangrijk om dit je kind mee te geven. Maar hoe doe je dat? Hoe houd je voeling met de belevingswereld van je kind, die toch heel anders is clan die van de ouders? En hoe maak je afspraken die je kind begrijpt en ook wil nakomen?

Tijdens de voorlichting op dinsdag 4 april worden ouders en jongeren los van elkaar op twee verschillende locaties, geïnformeerd met de voor hun doelgroep passende informatie. Hierbij zullen voornamelijk eigen ervaringen en vooral veel informatie worden gedeeld.

Is dit voor jou/jullie (kind en/of ouders) een interessant thema en wil je hierbij aanwezig zijn? Laat dit dan voor vrijdag 24 maart weten door je aan te melden via: jeugdraadmarken@gmail.com.

Bron: Jeugdraad Marken

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services