Het kloppend hart van Waterland
Live

Voorinschrijving Happen & Trappen op 27 mei nu geopend

Dinsdag 08 mei 2018 15:05

Voorinschrijving Happen & Trappen op 27 mei nu geopend

Foto: Rotary Monnickendam

Ook dit jaar organiseert Rotary Monnickendam de culinaire fietstocht Happen & Trappen. Het evenement vindt plaats op zondag 27 mei en vanwege de grote belangstelling is het vanaf heden mogelijk om vooraf in te schrijven, zowel online via de website als op twee zaterdagen op de markt in Monnickendam.

Happen & Trappen wordt voor de tweede maal georganiseerd. De culinaire fietstocht kent dit jaar een nieuwe route door de Waterlandse polder. De route is zo’n 35 kilometer lang en kan eventueel met een paar kilometer verlengd worden. Ook de culinaire gerechten zijn dit jaar anders dan vorig jaar. Bij elke stop wordt de deelnemers weer een culinair proeverijtje aangeboden.
35km–5stops

De route door Waterland telt in totaal 5 stops. Er wordt tussen 11.00 – 12.30 uur gestart bij Bierderij Waterland aan het Galgeriet in Monnickendam. Een primeur voor de organisatie, want de Bierderij zal pas een week later officieel haar deuren openen. Bij de Bierderij ontvangen de deelnemers hun deelnamebewijs en na een kop koffie met wat lekkers kunnen ze op weg naar de volgende 5 stops op de route, om tot slot weer te eindigen bij de Bierderij. Het is dan mogelijk te genieten van een typisch Watelrands biertje. Een deel van die opbrengst komt ook ten goede aan het goede doel.

Help Cor op Weg
Ook dit jaar is er aan het Rotary-evenement een goed doel verbonden. Naast een aantal mooie sponsorinkomsten, van onder andere hoofdsponsoren Bakkerij Kees Gutter, Leguit + Roos en Jachthaven Waterland, worden de deelnemersinkomsten, na aftrek van de kosten, gedoneerd aan de actie Help Cor op Weg. Cor Martis (38) is volledig rolstoelafhankelijk en heeft een beperkte arm/handfunctie. In september fietst hij van Maastricht naar Monnickendam om geld op te halen voor een nieuwe rolstoelbus. Met de opbrengst van Happen & Trappen helpt ook Rotary Monnickendam hem een stukje op weg.

Vooraf inschrijven
Deelnemers kunnen zich nu al voor dit unieke evenement inschrijven op de website www.happenentrappenwaterland.nl. Wie zich niet online wil schrijven kan op zaterdagen 12 en 19 mei tussen 10-12 uur op de markt van Monnickendam terecht bij de Rotaryclub om zich in te schrijven. Wie zich vooraf inschrijft heeft meer kans op een startplek, want voor het evenement kunnen zich maximaal 150 deelnemers inschrijven. Ook op de dag zelf kan – indien er nog plek is – worden ingeschreven bij Bierderij Waterland. Voor meer informatie kan ook gekeken worden op de Facebookpagina www.facebook.com/happenentrappenwaterland.

Over Rotary
Rotary International is `s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 31.500 clubs in 166 landen. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen. Het motto van Rotary ‘Service Above Self’, dient als voorbeeld voor de humanitaire geest van de organisatie. Rotaryclub Monnickendam bestaat uit 32 mannen en 9 vrouwen en komt wekelijks op dinsdagavond bijeen in Hotel Volendam.

Bron: Rotary Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services