Het kloppend hart van Waterland
Live

Voor de 11e keer Tuintonenfestival in Watergang

Gepubliceerd: Dinsdag 27 juni 2023 18:13

Voor de 11e keer Tuintonenfestival in Watergang

Op zaterdag 24 juni, een zonovergoten zaterdag, vond in Watergang weer het Tuintonenfestival plaats. In het prachtige lintdorp met mooie tuinen waren op zes locaties podia ingericht.

Crescendo opende het festival. Crescendo bestaat uit drie opleidingsorkesten: Fanfare en Harmonie uit Ilpendam, Purmerend en Midden-Beemster, onder leiding van Wim Klaver. Burgemeester Marian van der Weele was er ook en bedankte de organisatie van dit festival. Hilde van Heuningen speelt zelf in het Crescendo orkest en woont in Watergang. Ze maakt onderdeel uit van het organisatieteam en heeft bijvoorbeeld de muziek verzorgd. 

Er waren heel diverse optredens, van het duo Bram en Alberta (gitaar en percussie), de band Negunya die op balafoons muziek uit Burkino Faso speelde onder leiding van Paul Nas, tot Colectivo Carpe Diem met swingende muziek uit Zuid-Amerika. En nog veel meer muziek. Met muntjes kon je op diverse plaatsen eten en drinken kopen, ook zelfgebakken taarten.

De tuinen zagen er ook prachtig verzorgd uit. Eva Haars, al een jaar of 60 een van de inwoonsters van Watergang, heeft met haar man Wim ook een mooie tuin met zowel een kas, als bloemen en een moestuin. Ze verkoopt ook plantjes op dit festival, maar eigenlijk niet alleen op deze dag. 

Een geslaagde dag voor de organisatie en de bezoekers en volgend jaar weer.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services