Het kloppend hart van Waterland
Live

Voedselkast gelanceerd in dorpshuis Het Trefpunt op Marken

Gepubliceerd: Maandag 15 mei 2023 16:40

Voedselkast gelanceerd in dorpshuis Het Trefpunt op Marken

Foto: Pieter Pereboom

Maandag 15 mei is het ‘Internationale Dag van het Gezin’, de dag dat dorpshuis Het Trefpunt aan de Kerkbuurt op Marken de voedselkast heeft gelanceerd! Omdat het leven al duur genoeg is zijn Markers vanaf vandaag uitgenodigd om lang houdbaar voedsel én levensmiddelen als donatie in deze kast te doen. Zo kun je je eigen dorpsgenoten die minder te besteden hebben helpen.

Wat voor producten zou je kunnen doneren?
Denk bijvoorbeeld aan: rijst, macaroni, koek, snoep, maandverband of douchegel. Zolang het maar lang houdbaar en in originele, gesloten verpakking is.

De kast staat in de garderobe van het dorpshuis en is met evenementen verrijdbaar.

Wat zijn de spelregels?
1). Ten eerste willen wij benadrukken dat bestuur, medewerkers en vrijwilligers van Het Trefpunt vertrouwelijk met de Voedselkast omgaan. Dat verwachten wij tegelijkertijd ook van onze gasten en bezoekers.

2). In de kast mag je alleen lang houdbaar voedsel doen, in originele en gesloten verpakking. Denk aan: rijst, macaroni, maar ook koek of snoep. Het is niet toegestaan om bederfelijke producten in de Voedselkast te doen, zoals melk en vleeswaren. Op de kast is duidelijk aangegeven wat je waarin kunt stoppen.

3). Ook andere levensmiddelen mogen in de kast gestopt worden, bijvoorbeeld maandverband. Ook hiervoor geldt dat het alleen in een originele en gesloten verpakking mag worden aangeleverd.

4). Iedereen is vrij om gratis iets uit de Voedselkast te halen of om er juist een donatie in te doen.

De kast is voor iedereen toegankelijk. Vanuit Het Trefpunt zal er regelmatig gekeken worden naar de inhoud, echter wij vragen de Markers om hierop ook een oogje in het zeil te houden. Op de momenten dat Het Trefpunt geopend is, is de Voedselkast beschikbaar. Op de momenten dat Het Trefpunt gesloten is, is de Voedselkast niet beschikbaar.

Dankjewel
Onze grote dank gaat uit naar Trijntje Boes, Willy Uithuisje en de Diaconie van de Protestantse Gemeente Marken, voor het initiëren en ondersteunen van dit concept. Iedereen is vrij om gratis iets uit de Voedselkast te halen of om er juist een donatie in te doen.


Tekst en foto: Pieter Pereboom / www.markernieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services