Het kloppend hart van Waterland
Live

Vitaal Sport viert 25 jaar bestaan … en neemt afscheid van locatie in Katwoude

Gepubliceerd: Zaterdag 09 september 2023 14:48

Vitaal Sport viert 25 jaar bestaan … en neemt afscheid van locatie in Katwoude

Jolanda en Robert Taal vierden op vrijdag 1 september het 25 jaar bestaan van hun sportcentrum in Katwoude.

In 1998 begon Robert hier met instructeurs aan een veelzijdig fitnesscentrum. Hij bood groepslessen als aerobics, steps, buikspieroefeningen, etc. aan of wilde je liever krachttrainen met behulp van toestellen of aan je cardio werken door te spinnen, roeien, fietsen of hardlopen? Dat kon allemaal met een lidmaatschap. Wilde je liever zwemmen? Zwemlessen met baby’s, voor kinderen of aquarobics-lessen kon ook. Eventueel af te sluiten met een bezoek aan de sauna en/of stoomkamer, een complete wellness met een drankje aan de bar toe.


Dit kon dus allemaal de afgelopen 25 jaar, maar nu niet meer. Hotel Volendam (Motel Katwoude) wordt verbouwd en het COA gaat er vluchtelingen huisvesten, en dus moesten Jolanda en Robert op zoek naar een nieuwe locatie.

Jolanda leidt inmiddels al enige jaren Fitstudio Waterland aan de haven in Monnickendam en noemt zich meer de regelaar op de achtergrond waar Robert meer de creatieve ondernemer is. Dat bleek ook tijdens de coronatijd waar een heus Chateau verrees met drie zijden die open konden voor frisse lucht. Zo konden de leden blijven sporten.

Waar de leden vooral voor komen is de sfeer. Die is heel gemoedelijk, iedereen voelt zich welkom en gezien door de vriendelijke ontvangst en persoonlijke begeleiding.

De begeleiding ging niet alleen voor de faciliteiten in het sportcentrum, maar ook als je ging meedoen aan een marathon of triatlon, zo legden Marinca Dinkla en Annelies Hoonakker uit. Met een hele groep werken aan een gezamenlijk doel, waar je goed begeleid werd om het beste uit jezelf te halen bij het hardlopen, zwemmen en fietsen.

Na 25 jaar
En wat nu? Vitaal Katwoude gaat dicht. Maar Robert start een nieuw centrum in het Marinapark in Volendam en groepslessen gaan naar het Samuel in Monnickendam. Ook zien ze leden overstappen naar de Fitstudio van Jolanda. Maar voor een aantal leden blijft het zuur. Zij kwamen voor het zwemmen, de sauna en de sfeer. Hopelijk vinden zij ook de weg naar Volendam of Monnickendam.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services