Het kloppend hart van Waterland
Live

Vincent koerst 1000 kilometer met de bakfiets door Noord-Holland

Gepubliceerd: Vrijdag 20 februari 2015 12:11

Vincent koerst 1000 kilometer met de bakfiets door Noord-Holland

Vincent Koerse, kandidaat Statenlid voor GroenLinks Noord-Holland, zal met zijn bakfiets alle gemeenten van onze provincie doorkruisen.

De ketting is gesmeerd en de banden van de GroenLinks bakfiets zijn opgepompt. Na een aantal korte voorrondes barst de Tocht der Tochten op 22 februari echt los. Na 1000 kilometer komt hij op 18 maart, de dag van de verkiezingen, in de provinciehoofstad Haarlem aan.

Vincent: “Toen de GroenLinksleden mij kozen op plek 6 vond ik dat daar wat heel bijzonders tegenover mocht staan. Omdat ik van de partij ben die wil dat Noord-Holland dé fietsprovincie van Nederland wordt was dit besluit snel genomen. Onderweg ga ik samen met partijgenoten uit de provincie op zoek naar mooie voorbeelden van verduurzaming en tegelijkertijd kan ik het fietsnetwerk aan een praktische inspectie onderwerpen.”

In de voorjaarsvakantie vertrekt expeditie Texel vanuit uitvalsbasis Monnickendam. Vanaf 7-15 maart gaat de grote ronde door Noord-Holland van start, door West-Friesland, Kennemerland, Amstelland en via 't Gooi weer terug. 16 en 17 maart maakt Koerse een ererondje door zijn eigen Zaanstreek-Waterland. Hieronder kan je zijn hele routeschema downloaden (pdf).

Op de verkiezingsdag 18 maart trekt Vincent van Monnickendam via Amsterdam naar de finish in Haarlem, waar hij voor het provinciehuis gehuldigd zal worden door GroenLinks lijsttrekker Alwin Hietbrink.

Vincent is tijdens de tocht live te volgen en aan te moedigen via @VincentKoerse.
Na elke etappe wordt een verslag gepubliceerd op http://vincent.koerse.nl

Bron: GroenLinks Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services