Het kloppend hart van Waterland
Live

Vierde aflevering van W.I.E.G. over Duurzaamheid

Gepubliceerd: Vrijdag 01 november 2019 10:27

Vierde aflevering van W.I.E.G. over Duurzaamheid

Foto: Omroep PIM

In mei startte Omroep PIM met een nieuw programma onder de naam “Wat Is Er Gaande?”, kort gezegd “WIEG”, een praatprogramma, waarin met twee gasten een gesprek wordt gevoerd over zaken die in de gemeente of in de regio Waterland gebeuren, zijn gebeurd of staan te gebeuren. De gehele maand november kunt u kijken naar aflevering 4 met als thema 'Duurzaamheid'.

Duurzaamheid staat meer dan ooit in het centrum van de belangstelling. Vooral de landelijke media besteden continu aandacht aan het klimaatakkoord, aan de klimaatdoelstellingen, aan de stikstofproblematiek enzovoorts. De urgentie is groot, verder uitstel van maatregelen is onmogelijk, taboes zijn van tafel. Het gaat om verkeer, om industrie, om landbouw en veeteelt, om huishoudens; het raakt iedereen, niemand uitgezonderd.

De afgelopen maanden waren er grootschalige demonstraties van scholieren, ongeruste burgers, boeren en bouwers. In Waterland bleef het rustig. Maar wie goed rondkijkt ziet steeds duidelijker de voortekenen van verandering: energiezuinige woningen, scholen, gebouwen en apparaten, zonnepanelen, elektrische auto's, de plasticdiscussie en zo meer. Het is het begin van een grote omslag; ook hier.

In de nieuwe editie van "Wat Is Er Gaande" (WIEG) gaan we in gesprek met twee gasten die actief betrokken zijn bij initiatieven en activiteiten in Waterland waarmee concrete stappen worden gezet naar een duurzame productie, een duurzame en gezonde omgeving.

Anneke Out runt samen met haar man een melkveebedrijf in De Purmer, zij is o.a. betrokken bij het Platform Groen Kapitaal, een samenwerkingsverband van de Provincie Noord-Holland en de Milieufederatie Noord-Holland waarin innovatieve projecten worden uitgevoerd, zoals "Natuurinclusieve Landbouw en veeteelt". Anneke stond op de kieslijst van de Waterschapsverkiezingen voor de regio Waterland.

Ard Hordijk is een van de initiatiefnemers van "BroekLab", een in 2014 ontstaan collectief van inwoners van Broek in Waterland. Het bundelt, op vrijwillige basis, lokale ideeën en krachten op het gebied van milieu en duurzaamheid en zet deze om in acties. Het betreft uiteenlopende onderwerpen als energie, natuur, vervoer en zorg.

Wat Is Er Gaande (“WIEG”) wordt maandelijks opgenomen en elke eerste van de maand komt er een nieuwe aflevering. Deze zal de gehele maand worden herhaald om 14.00 en 20.00 uur. U kunt naar de vierde aflevering kijken vanaf vrijdag 1 november om 20.00 uur.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services