Het kloppend hart van Waterland
Live

Videoverslag inwonersbijeenkomst werkgroep Dijkversterking EIlandraad Marken

Gepubliceerd: Zaterdag 30 september 2023 11:43

Videoverslag inwonersbijeenkomst werkgroep Dijkversterking EIlandraad Marken

Foto: Pieter Pereboom

De werkgroep Dijkversterking van de Eilandraad Marken is al sinds ruim een jaar in discussie met Rijkswaterstaat over het uiteindelijke dijkontwerp en een aantal daaraan gekoppelde aspecten zoals hoogte, ligging en bekleding. De Eilandraad heeft een videoverslag beschikbaar gesteld van de informatieavond die onlangs in Het Trefpunt werd gehouden.

Eilandraad Marken: "Waar de werkgroep in januari 2023 heeft ingestemd met een Plan van Aanpak om, samen met Rijkswaterstaat, tot overeenstemming te komen over een voor alle partijen geaccepteerd definitief ontwerp van de dijk, moeten wij u mededelen dat dit tot op heden nog niet is gelukt. Sterker nog: er is recent een handhavende instantie ingeschakeld om onomkeerbare situaties in ontwerp en uitvoering te voorkomen."

In Dorpshuis Het Trefpunt op Marken informeerde de werkgroep Dijkversterking de inwoners over de huidige status van deze discussie en de vervolgstappen. Het videoverslag van de informatieavond is hier terug te kijken: https://www.youtube.com/watch?v=T4ZDlkUL4J8

Bron: Eilandraad Marken / foto: Pieter Pereboom

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services