Het kloppend hart van Waterland
Live

Verplaatsen milieustraat Purmerend kost ongeveer 15,5 miljoen euro

Gepubliceerd: Dinsdag 12 mei 2020 11:32

Verplaatsen milieustraat Purmerend kost ongeveer 15,5 miljoen euro

Foto: Gemeente Purmerend

De gemeente Purmerend wil de gemeentelijke milieustraat verplaatsen van de Van IJsendijkstraat naar bedrijventerrein Baanstee-Noord. Het college van de Purmerend heeft berekend dat deze verplaatsing ongeveer 15,5 miljoen euro gaat kosten.

De verplaatsing van de milieustraat is nodig omdat er op de huidige locatie geen mogelijkheid is voor uitbreiding. Ook wil de gemeente met de verplaatsing de verkeersoverlast verhelpen die inwoners uit Purmerend, Beemster en Waterland veroorzaken als zij hun grofvuil wegbrengen. In de plannen wordt niet alleen gekeken naar het verplaatsen van de milieustraat maar ook naar het verplaatsen van andere gemeentelijke diensten die momenteel ook op De Koog zijn gehuisvest.

Het college heeft adviesbureau Prommenz aangesteld om de plannen voor een nieuwe milieustraat in de Baanstee-Noord verder uit te werken. Daarbij is zowel gekeken naar het verplaatsen van alleen de milieustraat als naar verplaatsing van alle gemeentelijke activiteiten. Volgens het adviesbureau is dat laatste de beste keuze. In de plannen wordt gekeken naar een gebruik van de nieuwe milieustraat door zo'n 50.000 huishoudens.

De plannen moeten nu verder worden uitgewerkt. De gemeenteraad is gevraagd om hier een bedrag van 200.000 euro voor vrij te maken. Volgens het college van de gemeente Purmerend zou een deel van de investering kunnen worden terugverdiend door de tarieven van de afvalstoffenheffing en rioolrecht te verhogen. Volgens het raadsvoorstel zijn deze effecten "minder dan 1% van het tarief".

Bron: Gemeente Purmerend

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services