Het kloppend hart van Waterland
Live

Verkoeling zoeken in blubbersloten tijdens de Blubberrace

Gepubliceerd: Zaterdag 01 juli 2023 18:53

Verkoeling zoeken in blubbersloten tijdens de Blubberrace

Foto: Anja de Graaff

Zondag 25 juni werd in de Monnickenmeer door AV Monnickendam samen met de Buurtvereniging Overleek voor de 17e keer de Blubberrace georganiseerd. Na alle voorgaande succesvolle edities was ook deze aflevering weer een waar spektakel.

187 deelnemers volgden hardlopend een parcours van 3,5 km door de weilanden van de Monnickenmeer met 21 (prut!)sloten als natuurlijke barrières. Het was erg warm waardoor het aantal deelnemers iets lager lag dan gewoonlijk. 

Vrienden, families en eenlingen deden mee. De snelste deelnemer deed de loop in iets minder dan 14 minuten. De laatste kwam na 30 minuten lachend over de finish. Eerst water drinken en dan snel onder de douche die wederom verzorgd werd door de Waterlandse brandweer. En dan een lekker biertje. 

Er stond veel publiek om de deelnemers aan te moedigen en ook de jonge koeien deden een duit in het zakje bij de voorlaatste sloot.

De eerste prijs bij de mannen was voor Mark van der Harst uit Monnickendam met een tijd van 13:46. De tweede plek was ook voor een Monnickendammer, Thijs Oussoren (14:52) en de derde plaats was voor Christoffel Hendriks (14:59). Bij de dames wist Marinka Heijm uit Monnickendam te winnen in een tijd van 18:16, gevolgd door Xenna Langenberg uit Ilpendam (19:21) en Solveigh de Boer uit Monnickendam (19:34).

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services