Het kloppend hart van Waterland
Live

Vereniging Oud Monnickendam organiseert lezing over de geschiedenis van Monnickendam

Gepubliceerd: Maandag 11 maart 2024 17:27

Vereniging Oud Monnickendam organiseert lezing over de geschiedenis van Monnickendam

Foto: Vereniging Oud Monnickendam

Op donderdag 21 maart organiseren de Stadsgidsen van de Vereniging Oud Monnickendam om 20.00 uur een lezing in de Lutherse Kerk over de geschiedenis van Monnickendam.

Voor wie is de avond?
Iedereen die nog niet zo lang in Monnickendam woont en die de geschiedenis van de stad willen leren kennen, maar ook voor alle anderen die het leuk vinden om wat meer te weten over de ontstaansgeschiedenis van Monnickendam.

De Stadsgidsen van de Ver. Oud Monnickendam organiseren donderdag 21 maart een avond waarbij vanuit 4 verschillende perspectieven verteld zal worden over de (ontstaans)geschiedenis van de stad. Ook komt uit de doeken waarom Monnickendam een stad is en geen dorp. Dat de stad vooral leefde van de visverwerking en niet van de visvangst, u leert over de grote branden die de stad geteisterd hebben, maar ook de vele feesten en andere hoogtepunten. De boerderijen midden in de stad, de tram die naar Amsterdam reedt. Op een bepaald moment was Monnickendam belangrijker dan Amsterdam! De prachtige huizen in de stad, waar kwamen die vandaan? Wie waren de belangrijke personen in de geschiedenis van Monnickendam en waarom waren zij belangrijk. En….. is het nu een knots of een peddel die de Monnik bij zich draagt in het wapen, van Monnickendam.

Er is ruim voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Zo kunt u bijvoorbeeld vragen waar de naam “Troeter” vandaan komt. Of erachter komen wie het Monnickendams volkslied schreef. Komt u ook?

De toegang is gratis, collectebus bij de uitgang ter bestrijding van de kosten.

Bron: Vereniging Oud Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services