Het kloppend hart van Waterland
Live

Verduurzaming Dorpshuis Ilpendam door ondertekening intentieverklaring ontzorgingsprogramma provincie

Gepubliceerd: Zaterdag 19 maart 2022 15:31

Verduurzaming Dorpshuis Ilpendam door ondertekening intentieverklaring ontzorgingsprogramma provincie

Dorpshuis Ilpendam heeft een intentieverklaring getekend die het mogelijk maakt dat zij het gratis aangeboden ”Ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed" van de provincie Noord-Holland kan gaan volgen.

Dit programma onderzoekt de mogelijkheid om klein maatschappelijk onroerend goed te verduurzamen. Denk aan isolatiemateriaal, zonnepaneelsystemen, etc. Bij eventuele uitvoering van de adviezen wordt ook nog meegeholpen/gedacht ten aanzien van de financiering. Het budget voor dit onderzoeksprogramma bedraagt 2 miljoen. Dit betekent dat meerdere partijen in Waterland zoals culturele instellingen dorps- en buurthuizen, sportaccommodaties etc. een verzoek kunnen indienen om hun gebouwen helpen te verduurzamen.

Het verduurzamen van de gebouwde omgeving is een van de speerpunten van de provincie. Met het ontzorgingsprogramma verduurzaming maatschappelijk vastgoed helpt de provincie kleine maatschappelijke vastgoedeigenaren daarbij. Zij krijgen ondersteuning en begeleiding op maat van duurzaamheidscoaches. Het programma maakt onderdeel uit van het Economisch Herstel- en Duurzaamheidsfonds.

De bureaus De Groene Grachten, Dorpswerk Noord-Holland/EnergiekeRegio en Royal HaskoningDHV helpen in opdracht van de provincie kleine maatschappelijke vastgoedeigenaren hun panden te verduurzamen. De bureaus helpen bij een eerste energiescan, het benoemen van maatregelen tot het zoeken naar financieringsmogelijkheden en ondersteuning bij de uitvoering.

Het Rijk heeft voor heel Nederland in totaal ook € 24 miljoen beschikbaar gesteld. Voor dit bedrag kunnen ruim 2.000 kleine vastgoedeigenaren geholpen worden met advies en begeleiding. Alle provincies maken gebruik van de bijdrage en bepalen zelf hoe ze het ontzorgingsprogramma opzetten.

Mogelijke andere gegadigden kunnen contact opnemen met dhr. M. Tromp, telefoonnummer 06-51572646 of e-mailadres trompm@noord-holland.nl.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services