Het kloppend hart van Waterland
Live

Verbouw voormalig gemeentehuis op Marken gaat van start

Gepubliceerd: Zaterdag 04 maart 2017 11:46

Verbouw voormalig gemeentehuis op Marken gaat van start

Wethouder Jean van der Hoeven heeft vrijdag, middels het hijsen van de vlag van de gemeente Waterland, het startsein gegeven voor de verbouw naar vijf appartementen van het voormalig gemeentehuis aan de Kerkbuurt 22 op Marken.

Het pand is in 1967 gebouwd en tot 1993 als gemeentehuis in gebruik geweest. Vanaf 1993 was het in bezit van de familie de Groot. De eerste 10 jaar was er een postagentschap in gevestigd. Daarna is het omgebouwd tot een Bed & Breakfast.

In 2016 is er door ontwikkelaar ‘GreenFields TAD B.V.’ overeenstemming bereikt met de familie de Groot om het pand aan te kopen met als uitgangspunt om het te verbouwen tot vijf appartementen. De appartementen worden gerealiseerd binnen het bestaande pand. De buitenzijde wijzigt op een nieuw gevelkozijn en dakkapel na, niet.

Vanzelfsprekend moet alles voldoen aan de huidige eisen en dit heeft soms tot gevolg dat een mooie houten vloer of plafond met een betimmering moet worden afgedekt. Het kenmerkende glas-in-loodraam aan de achterzijde blijft volledig in takt en heeft een beschermde status. Ook het gebruik van het balkon met Koningsdag is een traditie die een koper ook in de toekomst moet respecteren.

De verbouwing is in handen van Braak Bouw B.V. uit Westbeemster. Volkert Makelaardij uit Purmerend verzorgt de verkoop. Inmiddels zijn twee appartementen verkocht. De appartementen variëren in prijs vanaf € 155.500,- tot € 196.500,-. De tekeningen zijn gemaakt door Bouwbureau Klaas Zeeman.

De appartementen op de verdieping kijken uit over het pittoreske daklandschap van het Marken. Het grote appartement in de kapverdieping heeft daarnaast via een dubbel panoramavenster annex balkon ook nog een fantastisch vergezicht op de Gouwzee.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services