Het kloppend hart van Waterland
Live

Veel plezier bij schermclinic in De Bolder

Gepubliceerd: Woensdag 15 mei 2019 11:21

Veel plezier bij schermclinic in De Bolder

Foto: Omroep PIM

Onlangs organiseerde KANS in het geheel vernieuwde sociaal en cultureel centrum De Bolder in Monnickendam een schermclinic. PIM nam een kijkje!

KANS staat voor Kinder Activiteiten Na School en organiseert al een aantal jaar allerlei leuke activiteiten voor kinderen. De activiteiten van KANS worden op verschillende locaties gegeven. Zo leren kinderen hun omgeving beter kennen en ontdekken ze wat er achter sommige deuren schuilgaat. Zo zijn er ook activiteiten op bijvoorbeeld de boerderij of in het Weeshuis. Maar de meeste activiteiten vinden plaats in De Bolder.

De schermclinic werd gegeven door Martijn de Haas, trainer van schermvereniging En Cavant uit Purmerend. Martijn is begonnen met schermen toen hij 7 jaar oud was, en heeft enkele jaren meegedaan in de (sub)top van het schermen in Nederland. Toen hij door een blessure helaas moest stoppen met schermen op het hoogste niveau besloot hij zijn eigen schermvereniging op te richten en zo ontstond En Cavant.

De sport schermen is al eeuwen oud en is ontstaan uit het zwaardvechten dat de ridders vroeger deden. En dat vonden de kinderen die op de clinic waren afgekomen genoeg reden om zich in te schrijven. Martijn leerde hen de basis van het schermen, zoals dat het er bij schermen om gaat dat je elkaar raakt met de punt van je zwaard (floret), en dat het zeker niet de bedoeling is om je tegenstander pijn te doen. De kinderen genoten zichtbaar van deze eerste schermles. En ze zijn extra blij, want het blijft niet bij die ene schermles: de schermclinic bestaat namelijk uit maar liefst vier lessen!Meer informatie over KANS vindt u op: www.debolder.com

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services